3 proje 3 ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, bu yıl 10’uncusu gerçekleşen ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler’ adlı proje yarışması için hazırladığı 3 projeyle 3 ödül birden aldı.

  • 0
  • 729
3 proje 3 ödül
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, bu yıl 10’uncusu gerçekleşen ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler’ adlı proje yarışması için hazırladığı 3 projeyle 3 ödül birden aldı. Farklı takımlar halinde, tekstil ve oyun sektörünün yanı sıra işitme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için de proje üreten İEÜ’lü 14 genç, kampüste düzenlenen özel törende ödüllerini aldı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Başarılı olmak için çok çalışmak; bu çabayı da projeye, fikre, ürüne dönüştürmek gerekiyor. İçinde bulunduğumuz çağın gerçeği bu. Hazırladığı projelerle fark yaratan, potansiyellerini ortaya koyan mezunlarımızı kutluyorum” dedi.
 
Üniversiteli gençlerin yenilikçi fikirler üretmesini amaçlayan ‘Genç Beyinler Yeni Fikirler’ adlı yarışma, bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoparkı’nın (DEPARK) ev sahipliğinde gerçekleşti. Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerde eğitim gören çok sayıda öğrencinin yer aldığı yarışmada ödül alan projeler, çevrim içi olarak sergilendi. İEÜ, yarışmada ödüle layık görülen mezunları için Mütevelli Heyet Salonu’nda tören düzenledi. İEÜ’den bu yıl mezun olan gençlere, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Güneri Şahin tarafından isme özel hazırlanan plaketler takdim edildi. Danışman akademisyenler Prof. Dr. Hüseyin Akcan, Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Türkan ve Dr. Öğretim Üyesi Faezeh Yeganlı’ya da plaketleri verildi.
 
İŞİTME ENGELLİLERİN YAŞAMI KOLAYLAŞACAK
İEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunları Pelin Pasinli, Zeynep Akgün, Zeynep Övgü Yaycı ile İEÜ Yazılım Mühendisliği mezunları Damla Fikirdanış, Ceren Belhan ve Övgü Çimen, ‘Akademik ve Diğer Bilişim Uygulamaları’ kategorisinde birinci oldu. 6 kişilik ekip, işitme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak adına, tüm sesli içeriklere otomatik alt yazı getiren mobil uygulama geliştirilmesi üzerine proje hazırladı.
 
KUMAŞ HATALARINI BULACAK
İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunları Berk Yılmaz, Mert Doyurgan, Mustafa Bozkurt ve Tuğgün Harun Asrak ise, ‘Supreyes’ isimli projesiyle aynı kategoride ikinci oldu. İEÜ’lü ekip projesinde, tekstil sektöründe kumaş hatalarını tespit etmek amacıyla bir model geliştirilmesi üzerine yoğunlaştı.
 
SIRA DIŞI BİLGİSAYAR OYUNU
İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden Eren Ulugöl ve Doğukan Karabıyık ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Kayra Şahin ve Atahan Tanış ise, ‘Eğitim, Eğlence ve Oyun’ kategorisinde birinci oldu. Seni Bir Daha Görmek İçin (To See You One More Time) isimli bilgisayar oyununda, akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişinin, sevgilisini kaybetmesi üzerine yaşadığı süreç konu alındı.
 
HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, proje ve yeniliğin temel alındığı her yarışmayı çok önemsediklerini, öğrencileri de bu alanlarda çalışma yapmaya teşvik ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Rekabetin hızla arttığı, bilginin değiştiği bir dönemdeyiz. Çok çalışmak, kendine güvenmek, başarmanın en önemli unsurları arasında yer alıyor. Ancak çalışma sonucunda edinilen bilgiyi ve mevcut potansiyeli, projeye dönüştürmek de çok önemli. Bu noktada gençlerimizi teşvik etmek, onlara yol göstermek durumundayız. Üniversitemizde tam olarak yaptığımız da bu. Öğrencilerimiz; yeni bir şey söylemekten, farklı bir proje düşünmekten, hata yapmaktan korkmamalı. Çünkü; büyük buluşların, çağa yön veren uygulamaların da defalarca hatadan, denemeden sonra hayata geçtiğini unutmamalıyız. Öğrencilerimizin başarıları doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Hepsini tek tek kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv