3 sektör, 3 iş birliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin eğitim, staj yeri ve iş bulma olanaklarını geliştirmek amacıyla 3 firmayla iş birliği protokolü imzaladı.

  • 0
  • 457
3 sektör, 3 iş birliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin eğitim, staj yeri ve iş bulma olanaklarını geliştirmek amacıyla 3 firmayla iş birliği protokolü imzaladı.

Yazılım geliştirme platformlarından Kuika, turizm sektöründen Hidden Bay Teos ve tanınmış markalardan Konfor Mobilya ile yapılan anlaşmalar, İEÜ’lü gençlere kariyer yolculuklarında yeni fırsatlar yaratacak.

Farklı sektörlerden markalarla yapılan iş birlikleri sayesinde yaklaşık 300 öğrenci, derslerde edindiği teorik bilgileri sahada uygulama imkanı bulacak. Sektörlerinin deneyimli isimleriyle tanışarak çevre edinecek İEÜ’lü gençler, kendilerini farklı alanlarda geliştirecek. İEÜ’lü gençlere, staj konusunda da öncelik sağlanacak.

Henüz mezun olmadan iş dünyasıyla yakından ilişki kurarak yetenek ve bilgilerini gösterme fırsatı yakalayacak gençler, kariyer hedeflerinin temelini de yaşıtlarından önce atacak. Kuika, Hidden Bay Teos ve Konfor Mobilya’nın üst düzey yöneticileri, derslere konuk olacak ve üniversitede düzenlenecek söyleşi, panel gibi etkinliklere katılacak.
 
ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ
İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite-şehir bütünleşmesini etkili ve doğru şekilde uygulayarak öğrencilerinin önünü açtıklarını söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Üniversitemizde okuyan her öğrencimize güveniyor, onların geleceğe güvenle bakmasını sağlayacak adımlar atıyoruz. Üniversitelerin hedefleri olmalı, üniversiteler farklı sektörlerden firmalar ile iş birliği geliştirmeli. Üniversiteler, öğrencilerinin kampüs dışında da önde olmalarını sağlayacak, onlara yeni fırsat kapıları açacak birliktelikler sağlamalı. İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak vizyonumuz tam da bunu kapsıyor. Meslek Yüksekokulu’muzun gerçekleştirdiği iş birlikleri, üniversitemizin gücüne güç katan, vizyonumuz ve gelecek planlamalarımızla tam örtüşen adımlar oldu. Öğrencilerimizin, iş birliklerini en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum” dedi.  
 
YENİ BAŞARILARIN TEMELİNİ ATACAK
İEÜ Meslek Yüksekokulu Müdürü Burçin Önder, yeni iş birliklerinin önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade etti. Meslek Yüksekokulu olarak Türkiye’ye örnek adımlar attıklarını belirten Önder, “Ülkemizce tanınan, kendi sektörlerinde birçok ilki hayata geçirmiş, çok değerli 3 marka ile iş birliği yaparak öğrencilerimize sunduğumuz imkanları geliştirdik. Bugüne kadar yaptığımız her iş birliği, gençlerimizin hayatına dokundu. Daha okurken iş bulan, stajyer olarak gittiği firmada kendine yer edinen, burada sağladığı bağlantılarla kendilerine bambaşka yol çizen öğrencilerimiz oldu. İnanıyorum ki, imzaladığımız 3 protokol, yeni başarıların da temelini atacak. Gençlerimiz, iş dünyasının talep ettiği nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayan bireyler olacak. Kuika, Hidden Bay Teos ve Konfor Mobilya’ya, bizlere sağladıkları destekler dolayısıyla teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv