3. Teknolojik Uyku Festivali başvuruları başlıyor

Teknoloji çağının beraberinde getirdiği dijital bağımlılıktan 48 saat uzaklaştıran Buca Belediyesi Teknolojik Uyku Festivali’nin 3’üncüsü için başvurular başlıyor.

  • 0
  • 689
3. Teknolojik Uyku Festivali başvuruları başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Teknoloji çağının beraberinde getirdiği dijital bağımlılıktan 48 saat uzaklaştıran Buca Belediyesi Teknolojik Uyku Festivali’nin 3’üncüsü için başvurular başlıyor.

Buca Belediyesi ile Radyo Romantik Türk işbirliğiyle düzenlenen Festivali bu yıl iki kez düzenleme kararı alan Buca Belediyesi sadece Bucalıların katılabileceği ilk etabı 27-28-29 Temmuz tarihleri arasında, Ulusal ve Uluslararası katılımın olacağı ikinci etabını ise 5-6-7 Ekim tarihleri arasında düzenleyecek. Teknolojik  detoks uygulanıp, cep telefonundan tablete hiçbir dijital cihazın alınmadığı festival için ön kayıt başvuruları 8 -13 Temmuz tarihleri arasında www.uykufestivali.com adresinden yapılabilecek.

Dünyada bir ilk olan Teknolojik Uyku Festivali’nin 3.sü için başvurular başlıyor. Buca Belediyesi Kaynaklar’ın yemyeşil eşsiz doğasının içinde, cep telefonu ve tabletlerin yasak olduğu festivalin yoğun talep görmesi üzerine bu yıl iki kez yapmaya karar verdi. 

Teknolojik Uyku Festivali’nin 2018’deki ilk etabı 27-28-29 Temmuz tarihleri arasında sadece Buca’da ikamet eden vatandaşların katılımıyla yapılacak. 5-6-7 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak ikinci Festival ise Ulusal ve uluslararası katılımla gerçekleştirilecek. 

Buca Belediyesi’nin Radyo Romantik Türk işbirliğiyle düzenlediği festivalin Buca etabı için hazırlıkları tamamlayan Festival komitesi ön kayıt için başvurularını 8-13 Temmuz tarihleri arasında www.uykufestivali.com adresinden almaya başlayacak.
27 Temmuz 2018 Cuma akşamüstü başlayacak olan 3.Teknolojik Uyku Festivali (Buca) etabına katılma şansı yakalayan katılımcılar dijital bağımlılıktan uzaklaşıp, yüz yüze iletişimi yeniden keşfedecek. Sanal dünyanın bilgi kirliliğinden ve ilişkileri kopartıp yalnızlaştıran yapısından 48 saat kopma cesaretini gösterecek katılımcılar, yaşayacakları ilginç deneyim
öncesi cep telefonu, tablet gibi teknolojik cihazlarını festival alanı girişinde yetkililere teslim edecek, doğanın, arkadaşlığın, yüz yüze iletişimin ve doyumsuz lezzetlerin keyfine varacak. 

Buca Kaynaklar’ın eşsiz doğasında teknolojik uykuya dalacak olan Uyku Festivali misafirleri, doğa ve yepyeni insanlarla baş başa kalacakları unutulmaz zamanlar için çadırlarını kurup, “teknolojik uykuya” geçecek. Festival, doğanın kendine has sessizliğinde kitap okuyup dinlenmek isteyenler için kitaplarla çevrili okuma bölümü, yeşile ve oksijene doymak isteyenler içinse geleneksel spor aktiviteleri sunacak. Yakan top, ip çekme, çuval yarışı gibi unutulmaya yüz tutmuş onlarca oyunu hep birlikte oynama fırsatı da yakalayacak olan festival katılımcıları, dev kamp ateşi etrafında hep birlikte şarkılar söyleyip, organik ürünlerle hazırlanan muhteşem lezzetleri tatma fırsatı yakalayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv