3. TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ VE SİSMOLOJİ KONFERANSI DOKUZ EYLÜL DE BAŞLADI

  • 0
  • 678
3. TÜRKİYE DEPREM MÜHENDİSLİĞİ VE SİSMOLOJİ KONFERANSI DOKUZ EYLÜL DE BAŞLADI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Deprem Mühendisliği Derneği’nin birlikte düzenlediği “3. Türkiye Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı” Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 75. Yıl Salonu’nda yapılan açılış töreniyle başladı. Üç gün sürecek olan Konferansa, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse’nin ev sahipliğinde; Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Orhan Polat, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği İkinci Başkanı Polat Gülkan, Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi Yöneticisi Ali Akgül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına Afet ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tahsin Badem, İzmir Valisi adına Afet ve Acil Durum Başkanlığı İzmir İl Müdürü Faruk Üner, 24. Dönem İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan katıldı.

Konferansın açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, “Yüzde 92’si deprem bölgesi üzerinde yaşayan ülkemiz için deprem konusu çok önemlidir. Verilere göre ülkemizde son yüz yılda 6.0 üzerinde 56 tane deprem olmuş ve 81 bin 600 vatandaşımızı kaybetmişiz. 250 bin civarında konut zarar görmüş ve önemli düzeyde maddi zarar meydana gelmiş. Bizlerin deprem konusunu ciddi şekilde ele almamız ise 1999’da yaşadığımız ve 17 bin insanımızı kaybettiğimiz Marmara Depremi oldu. Deprem yönetmeliklerinin çıkarılması, DASK’ın zorunlu hale getirilmesi, AFAD’ın kurulması bu döneme rastlar. Deprem gerçekleşmeden önce tedbirlerinin alınması gerektiği gerçeğini son yıllarda anlıyoruz. Bu konferans ve benzeri çalışmaların ülkemize fayda sağlaması dileklerimle, katılımcıların hepsine teşekkür ediyorum. Ayrıca Ankara’da yaşanan elim facia için de ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyorum. Ailelerine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Umarız bu tür olaylar ülkemizde son bulur” diye konuştu.

Ana temaları; "Yer Bilimleri, Mühendislik Sismolojisi, Deprem Mühendisliği, Kentsel Riskler ve Afet Yönetimi" olarak belirlenen konferans kapsamında, 75. Yıl Amfisi, Bordo salon ve mavi salonda paralel oturumlar düzenlenerek sunuşlar ve tanışmalar yapılacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv