3 yılda 100 bin sevinci

  • 0
  • 975
Yazı Boyutu:

Gerçekleştirdiği sanat etkinlikleri ile Karşıyaka'nın adınıulusal ve uluslararası alanda duyuran Karşıyaka Belediyesi Opera ve TiyatroSahnesi, başarılı bir sezonu daha geride bıraktı. Yerli ve yabancı onlarcasanat topluluğunu ağırlayan sahne, 3 yılda 249 etkinlik gerçekleştirdi ve 100bin seyirciye ulaştı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka'yıbir sanat kenti yapacağız" dedi.

 

YENİ SEZON DA SANAT DOLU OLACAK

Birbirinden güzel sanat etkinlikleri ile sadeceKarşıyakalıların değil, tüm İzmirlilerin gönlünü fetheden Karşıyaka BelediyesiOpera ve Tiyatro Sahnesi, 'Beethoven Sezonu' ilan edilen 2013- 2014 döneminitamamladı. Yıl boyunca gerçekleştirilen 70 etkinlikte, toplam 30 bin seyirciağırlandı. En büyük ilgiyi ise Türkiye'de bir ilçe belediyesine ait tekfilarmoni orkestrası olan Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası'nınkonserleri gördü. Yeni sezona da bomba gibi girmeye hazırlanan KarşıyakaBelediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, sanatseverlerin çok beğendiği ViyanaKlasikleri Piyano Resitaller Dizisi'ni, Türk piyanistler ile sürdürecek. 3.Karşıyaka Barok Günleri de önümüzdeki sezonda izleyiciler ile buluşacak.

 

100 BİN SEYİRCİ

2011 yılında perdelerini açan Karşıyaka Belediyesi Opera veTiyatro Sahnesi, üç yılda toplam 249 yerli ve yabancı sanat etkinliğigerçekleştirdi. Ulusal ve uluslararası alanda Kaşıyaka'nın adını duyuran sahne,bu sezonla birlikte toplam 100 bin seyirci sayısına ulaşmanın da gururunuyaşadı. Gösterilerin her yıl artarak devam edeceği ve Karşıyaka'da herkesinsanatsal etkinliklerden faydalanması için çalışmalar yapılacağı belirtildi.

 

SANAT KENTİ KARŞIYAKA

Karşıyaka'yı sanat kenti yapmak için yola çıktıklarınıbelirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Opera ve Tiyatro Sahnesi'ninelde ettiği başarının mutluluk verici olduğunu söyledi. Başkan Akpınar"Sanatsal etkinlikleri her geçen gün artıracağız ve halkın genelineyayacağız. Karşıyaka bir sanat kenti olacak. Bu mücadelemizde, Opera ve TiyatroSahnemizi de öncü gücümüz olarak görüyoruz. Sanata aşık nice 100 binseyircilere ulaşmayı diliyorum" dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Nadir Görülen Burun İçi Sinüs Tümörü Başarı ile Tedavi Edildi.

Kapılarını çok özel bir sergiye açtı

Arşiv