“30 ilçe tek yürek” oldu

  • 0
  • 1.235
“30 ilçe tek yürek” oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

92 yıl önce işgalden kurtulan İzmir, bu anlamlı gününyıldönümünü yine bayram havasında kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindüzenlediği 9 Eylül törenleri, Basmane ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki tarihigüzergahta gerçekleşen ve binlerce İzmirlinin katıldığı “Zafer Yürüyüşü” ilebaşladı.

 

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümünde İzmir’deyine büyük coşku yaşandı. İlk kez 9 Eylül 1923 tarihinde İzmir’in kurtuluşundanbir yıl sonra gerçekleştirilen ve 1969 yılına dek aralıksız süren “Zafer Yürüyüşü”bu yıl da tekrarlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yürüyüşe 30ilçeden binlerce İzmirli katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,Basmane Karakolu önünde toplanan vatandaşlar, ilçe belediye başkanları,milletvekilleri, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriile birlikte Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelik’i takip ederek CumhuriyetMeydanı’na kadar yürüdü. Güzergah boyunca ellerindeki bayraklarla halkıselamlayarak ilerleyen korteji vatandaşlar da alkışlarla destekledi. 

 
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende ise İzmir Valisi MustafaToprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve BüyükşehirBelediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv