30 MİLYON EURO’LUK ORGANİZASYON İZMİR’İN

  • 0
  • 1.863
Yazı Boyutu:

Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Universiade’tan sonra İzmir’de yapılacak  en büyük organizasyon olan Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası ile kente yaklaşık 30 milyon Euro  para akacağını söyledi.
 
2014 yılının Ağustos ayında yapılacak olan ve 20 binden fazla sporseverin yaklaşık 30 milyon Euro bırakması beklenen 19’uncu Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nı başarılı lobi faaliyetlerinden sonra İzmir’e kazandıran Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Almanya’nın Zittau kentine giderek devir teslim törenine katıldı.
 
 Zittau kentinde yapılan 18’inci Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası sonrasında Avrupa Vetaranlar Atletizm Birliği Başkanı Dieter Massin, Genel Sekterer ve yeni dönemin başkanı Kurt Kaske, başkan yardımcısı Jerry Krause ile bir araya gelen ve 2014 de İzmir’de yapılacak olan  şampiyona ile ilgili bilgiler veren Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan şunları söyledi: ”Küçük ama sevimli Zittau kenti mükemmel bir organizasyon yaptı. Sekiz bin insan on gün boyunca sadece karşılaşmalara katılmadı; dostluklar gelişti ve bu bölgenin tanıtımı da yapıldı. İzmir’e de büyük ilgi var, bu şampiyona ile İzmir’e sadece 20 bine yakın insan gelmeyecek,  Türkiye’nin ve  İzmir’in muhteşem bir tanıtımı da yapılmış olacak.  Otellerimiz, restoranlarımız, kafeteryalarımız dolacak. Taksici esnafımız  iş yapacak. Kordon, Kemeraltı, Güzelyalı ve Alsancak gibi semtlerindeki esnafımız da önemli gelirler elde edecek. Yetkililerin söylediğine göre etkin bir katılımla İzmir’in sadece bu şampiyona kanalı ile 30 milyon Euro’ya yakın bir gelir elde etmesi mümkün.”
             
Başkan Tartan, göreve geldiği ilk günden beri bu tür uluslararası organizasyonlar ile kentin önünün açılacağına inandığını belirterek, bu yönde çalışmalar yaptığını söyledi. “Görev İzmir’de “ töreninde Avrupa Vetaranlar Atletizm Birliği’nin  iki başkanı da Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’a uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptığı ve destek verdiği için teşekkür etti. Yeni dönemin başkanı Kurt Kaske, izmir’de binlerce veteran ve ailesinin katılımı ile görkemli bir şampiyona gerçekleşeceğine emin olduğunu söyledi. Zittau kentindeki törende İzmir Veteran Atletizm Derneği Başkanı Aycan Kurtcan , başkan yardımcısı Osman Talıcı, sporcular ve katılımcılar; Hikmet Kandeydi, Halil Kara, Deniz Tanaydın. Şeref Çetinalp, Türker Kurtcan, Ertuğrul Oğulbulan, Murat Kaçar, Alev Janetka ve diğer katılımcılar da büyük sevinç yaşadılar, Başkan Tartan’a desteği nedeniyle teşekkür ettiler.
KANDEYDİ İLE İSTİKLAL MARŞI
Almanya’nın 30 bin nüfuslu Zittau kentinde gerçekleşen ve sekiz binden fazla sporcu, yayıncı, gazeteci ve izleyicinin on milyon Euro’dan fazla para bıraktığı 18’inci Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye Hikmet Kandeydi ile büyük bir gurur yaşadı. 85 yaşındaki dünyaca ünlü  İzmirli  atlet, yüksek atlama, üç adım atlama ve  80 metre engelli yarışlarında Türkiye’ye iki altın bir gümüş madalya kazandırdı ve İstiklal Marşı’nı çaldırdı. Aynı şampiyonada Bursalı doktor Murat Kaçar da 65 yaş grubunda 80 metre engelli yarışlarında kıl payı fark ile ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Türk heyeti İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv