35 kadın, 35 fotoğraf

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen fotoğraf tutkunu 35 Kadın fotoğrafçının objektiflerinden çıkan 35 kadın portre fotoğrafından oluşan fotoğraf sergisi Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde açıldı.

  • 0
  • 408
35 kadın, 35 fotoğraf
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir araya gelen fotoğraf tutkunu 35 Kadın fotoğrafçının objektiflerinden çıkan 35 kadın portre fotoğrafından oluşan fotoğraf sergisi Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde açıldı. Farklı fotoğraf sanatı dernekleri ve gruplarında faaliyet gösteren kadın fotoğrafçının oluşturdukları proje, sergi açılışına katılan fotoğrafseverlerden tam not aldı. 

Fikri ortaya atan, geliştiren ve oluşmasını sağlayanlardan Ayşegül Çetinkalp, arkadaşı Aylin Telef ve  Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın eşi Hikmet Atila’nın gayretleriyle projenin oluştuğunu belirterek, “İzmir’in plakasından yola çıktık, fotoğraf konusundaki uzun bir geçmişe sahip olmamız doğal olarak fotoğrafçı dostlarımızdan oluşan bir çevre oluşturdu. Güzel İzmirimiz’in plaka kodundan yola çıkarak, ‘35 Kadın fotoğrafçının objektiflerinden çıkacak 35 kadın portre fotografı’ ana temalı projemizi geliştirdik. Fotoğrafçı dostlarımızın gönderdiğimiz davete katılımları ve Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atila'nın tam desteğiyle projemiz biçimlendi. Farklı fotoğraf sanatı dernekleri ve gruplarında faaliyet gösteren kadın fotoğrafçıların birlik ve beraberlik içinde çalışması,  projenin en güzel sonucu oldu” dedi.

15 ine kadar sergilenecek olan fotoğraflar daha sonra Yeşilova Höyüğünde sergilenmeye devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv