36 ülkeye mezun verdi

  • 0
  • 556
36 ülkeye mezun verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi, 36 ülkeden bin 733 öğrencisini coşku dolu törenlerle iş hayatına uğurladı. Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın ve Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, 7 yılda marka bir üniversite haline geldiklerine dikkat çekti, “Gediz Üniversitesi her yeni seneye daha da güçlenerek giriyor” dedi.

Gediz Üniversitesi’nde 4 gün üst üste mezuniyet coşkusu yaşandı. Lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayan bin 50 ve önlisans programlarını bitiren 683 genç diploma aldı, kep fırlattı. Aralarında çok sayıda yabancının da yer aldığı bin 733 mezunun mutluluğuna aileler de ortak oldu. Gediz Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın konserleriyle renk kattığı mezuniyet törenlerinde hafızalardan silinmeyecek görüntüler ortaya çıktı, büyük sevinç yaşandı.
 
Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini ve diplomalarını verdi. Eski Devlet Bakanı Saygın, 2009’da 387 öğrenciyle eğitime başladıklarını, şu an 96 ülkeden 8 bine yakın öğrencisi bulunan dev bir aile olduklarını dile getirdi. Saygın, “Geride bıraktığımız 7 senede imrenilen marka bir üniversite haline geldik. Bu yılla birlikte mezun sayımız 5 bine yaklaştı; öğrencilerimizi cübbelerle gördükçe ve onların iş hayatında başarılarına tanıklık ettikçe İzmirli eğitim gönüllüsü hayırseverlerle birlikte bu üniversiteyi kurarak ne kadar doğru bir iş yaptığımızı daha iyi anlamış oluyoruz” dedi.

Herkesin üniversitesi
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de bu sene 36 ülkeye mezun verdiklerini açıkladı. “Bu gurur sadece bizim değil, asıl ülkemizin ve İzmirimizin” diye konuşan Prof. Dr. Çevik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurucu Rektörü olduğum Gediz Üniversitesi, 40 yılı geride bıraktığım akademi hayatımda en anlamlı, en güzel yere sahip. Herkesin, hepimizin üniversitesi olan Gediz, İzmir’den dünyanın dört bir yanına kurduğu kardeşlik ve dostluk köprüleriyle, başta İzmirliler olmak üzere toplumumuzun desteğiyle çok daha iyi yerlere gelecek, daha da güçlenecek. Bir diğer gurur kaynağımız da öğrencilerimizin elde ettiği başarılar. İş dünyasıyla birlikte verdiğimizin eğitimin ne kadar yerinde olduğunu istihdam edilen mezunlarımızla görüyoruz. Dünyanın her yerinde çalışabilecek bilgi birikimine ve özgüvene sahipler. Hepsinin yolu açık olsun.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv