360° Sanal tur ile turizmde yeni dönem

Efes Selçuk Belediyesi yerel yönetim olarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Efes Selçuk Belediyesi, 360° Efes Selçuk Sanal Tur Dijital Uygulaması ile kentin turizm değerlerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini değişen turizm ve teknoloji anlayışı ile birleştirerek tüm dünyaya sunuyor.

  • 0
  • 6.796
360° Sanal tur ile turizmde yeni dönem
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Efes Selçuk Belediyesi yerel yönetim olarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Efes Selçuk Belediyesi, 360° Efes Selçuk Sanal Tur Dijital Uygulaması ile kentin turizm değerlerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini değişen turizm ve teknoloji anlayışı ile birleştirerek tüm dünyaya sunuyor.


EFES SELÇUK BELEDİYESİ TÜRKİYE’DE BİR İLK
360° Efes Selçuk Sanal Tur Tanıtım Toplantısı’na kentte turizm ve ticaret alanında faaliyet gösteren PATUYAB, Ziraat Odası, Ticaret Odası, Küçük Oteller Birliği, Efes Turistik Eşya Üreticileri ve Satıcıları Derneği, Selçuk Otel Pansiyon ve Turistik Eşya Satıcıları Odası’nın aralarında bulunduğu meslek odaları, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.
360° Efes Selçuk Sanal Tur Dijital Uygulaması Şirince,  Efes Antik Kenti,  Meryem Ana Evi gibi tarihi ve turistik ören yerlerine gelen yerli ve yabancı turistleri Efes Selçuk Kent Merkezine de çekebilmek, kent içerisindeki işletmelere de katkı sağlayarak kentin tanıtımını daha etkin bir şekilde yapmak, değişen turizm anlayışı ve dijital uygulamalar ile günlük hayatta daha fazla insana ulaşabilmek amacıyla hayata geçti.  

PANDEMİ VE TEKNOLOJİ TURİZM ANLAYIŞINI DEĞİŞTİRDİ
Koronavirüs salgını sebebiyle değişen turizm anlayışı ve dijital uygulamaların günlük hayatta daha çok yer almasına bağlı olarak uygulamanın hayata geçtiğini belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “ Efes Selçuk çok zengin bir kent. Biz bu zenginliği bütünüyle, doğru bir şekilde dünyaya tanıtmalıyız. Bir turist Şirince’ye geldiğinde kent merkezini de ziyaret etmeli.  İşte bu amaçla çağın gereklerine uygun olarak Efes Selçuk’un kıymetli yerlerinin havadan 360 derece çekimleri yapıldı.  Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi’ni, Pamucak Sahili gibi önemli noktalar pinlendi. İnsanlar oturduğu yerden bu kenti keşfedebilecek. Bu uygulamanın bir diğer önemli yönü de otelleri, tüm ticari işletmeleri de bu işin içine dahil ederek Efes Selçuk’un bütüncül bir tanıtımını yapmaktır” dedi.  Başkan Sengel ayrıca; “Bu sistemle değişen fuar anlayışında da 3D gözlüklerle Efes Selçuk’u anlatmak istiyoruz” dedi.

Teknolojinin gereklerine uygun olarak artık insanların seyahat planlarını interaktif deneyimlerle oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Sengel; “Bu uygulama ilerleyen zamanlarda farklı aplikasyonlarla zenginleşerek; Efes Selçuk’ta nereden ne alınır, nerede konaklanır noktasında bilgiler vermenin yanı sıra kentin tarımsal zenginliklerini de tanıtacak” dedi. Başkan Sengel’in konuşmasının ardından katılımcılara uygulamanın içeriği ile ilgili sunum yapıldı.

http://www.selcuk.bel.tr/Files/360/selcuk/index.html
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

Arşiv