40 Yaşından Sonra Göz Doktoruna Daha Sık Gidilmeli

Özel Ege Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Kaan Okan Erdem, göz ve görme sağlığı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

  • 0
  • 649
40 Yaşından Sonra Göz Doktoruna Daha Sık Gidilmeli
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Özel Ege Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Kaan Okan Erdem, göz ve görme sağlığı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Birçok göz hastalığının, zamanında teşhis ve tedavisi ile görme kayıplarının engellenebileceğini dile getiren Uzm. Dr. Kaan Okan Erdem, hastaların göz sağlığı konusunda duyarlı olmalarını ve göz ile ilgili en ufak bir rahatsızlıkta doktora başvurmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kitap Okurken, TV İzlerken Dikkat!
Özel Ege Şehir Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Kaan Okan Erdem, göz sağlığı ile ilgili şöyle konuştu. ''Görme ve gözün sağlığı için gözlerin periyodik olarak kontrolleri yapılmalıdır. Özellikle şeker hastalığı gibi gözü direk etkileyen bir hastalığa sahipseniz , göz kontrollerinizi mutlaka yaptırmalısınız. Göz sağlığı için kitap okurken, televizyon izlerken dikkat edilmelidir. Kitap okurken , oturduğunuz odanın aydınlık olması gerekir, kitap okuma mesafeniz en az 40 cm olmalıdır. Işık, sağ yada sol arka taraftan gelmelidir.Bilgisayar, cep telefonu ve tablet çok kullanılmamalıdır, kullanılırsa da her saaat başı 10 dakika dinlenme süresi verilmelidir. Eğer gözlük ihtiyacımız da var ise o gözlüğü mutlaka kullanmalıyız.''

Göz Sağlığı İçin Beslenme Önemli
Göz sağlığı için beslenmemize de dikkat etmemiz gerektiğini belirten Uzm. Dr. Kaan Okan Erdem: ''Göz sağlığına dikkat etmemiz gerekiyor. Vitamin almamız önemli.Düzenli ve vitamin yönünden zengin gıdalar ile beslenmeliyiz. A-C ve E vitamini göz sağlığı için önemlidir. A vitamini; retinanın fonksiyonlarının düzenlenmesinde önemlidir.Yumurta süt gibi hayvansal gıdalarda ve portakal, havuç, patates, ıspanak gibi sarı ve yeşil renkli sebze ve meyvelerde bulunur. Gözün merceğinde C vitamini bulunur. C vitaminini ağırlıklı olarak turunçgillerden alabiliriz. En iyi E vitamini kaynakları badem, fındık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllardır.''

Göz Doktoruna Daha Sık gidilmeli
Uzm. Dr. Kaan Okan Erdem, görme kayıbına sebep olan hastalıklara değindi. Erdem: ''Körlüğün iki sebebi vardır; doğuştan gelen ve sonradan ortaya çıkan görme kayıpları. Doğuştan olan körlükler için yapılacak çok fazla Bir şey yoktur. Genetik olarak ortaya çıkmaktadırlar. Sonradan görme kayıpları ise göz tansiyonu, şeker hastalığı gibi hastalıkların kontrollü olmaması sonucu ortaya çıkmaktadır.Bunları daha sık kontrol edersek, kontrollü tutarsak körlükten kurtulabiliriz. Ayrıca hastaların merak ettiği diğer bir konu ise kataraktın körlüğe yol açıp açmadığıdır. Katarakt, körlüğe yol açmaz. Kataraktın tedavisi cerrahidir.Katarakt alınıp onun yerine mercek konularak görme sağlanmaktadır. Göz sağlığı için 40 yaşından sonra göz doktoruna daha sık gidilmelidir. Bebek ve çocuklar da ise belli periyotlarda göz kontrolleri yapılmalıdır. Yenidoğan ve erken doğan bebeklerin göz arkasına bakılarak, herhangi bir problem varsa erken teşhisle ortaya çıkmaktadır'' dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv