40 Yıllık Çizgiler Konak’ta

Karikatür okurlarının yakından tanıdığı çizer ve mizah yazarı Cihan Demirci, ‘40 Yılın Başı’ isimli 17. kişisel sergisini Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde açtı.

  • 0
  • 339
40 Yıllık Çizgiler Konak’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karikatür okurlarının yakından tanıdığı çizer ve mizah yazarı Cihan Demirci, ‘40 Yılın Başı’ isimli 17. kişisel sergisini Konak Belediyesi Neşe ve Karikatür Müzesi’nde açtı. Sanatçıyı İzmirli meslektaşları ve sanatseverler yalnız bırakmadı. 24 Nisan tarihine kadar izlenebilecek sergide Cihan Demirci’nin 32 eseri yer alıyor.

15 yaşında karikatür çizerek mesleğe adım atan, ilk karikatürleri 1978yılında Fırt dergisinde, ardından ilk imzalı yazısı 1980 yılında Gırgır dergisinde çıkan, yıllardır pek çok mizah dergisinde ve gazetelerde yazıp çizen Cihan Demirci 15 yıl aradan sonra İzmir’de yeniden bir sergi açtı. Bir kez daha İzmir’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Demirci, 17. kişisel sergisinin açılışında kendisini yalnız bırakmayan İzmirli dostlarına ve Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. Demirci, mesleğinde 40. yılını yaşadığını ve bu nedenle sergiye ’40 Yılın Başı’ ismini verdiğini belirtti.

GEYİK MUHABBETİ’NİN YARATICISI
Cihan Demirci açılışta, 40 yıllık sanat yaşamından anekdotlar da anlatarak keyifli bir konuşma yaptı. Demirci, artık çizimlerini internet üzerinden yayınladığını, 2011 yılından bu yana düşüncelerini sosyal medyada çizgileriyle anlatmaya çalıştığını söyledi. Çizerlikte 40 yılın nasıl geçtiğini anlayamadığını belirten Demirci, “40. yıl nedeniyle biraz coşmaya başladım. Geçen yıldan bu yana hazırlıklar yapıyorum. Cumhuriyeti yok edilmiş bir ülke içerisinde hala yazıp-çizecek enerjiyi bulabiliyorum. İzmir’de 15. sergimi açıyorum, bu kadar uzun meslek hayatımda İstanbul’da bile iki kez sergi açtım. Bu nedenle İzmir benim için kıymetli bir şehirdir. Çok eski dostlarım var burada” dedi. Demirci, eleştiri yaparken parti ayrımı, iktidar ve muhalefet ayrımı yapmadığını belirterek, mizahını yaşamak için, soluk almak için yaptığını söyledi.

Çizgideki iki büyük ustanın; Oğuz Aral ve Altan Erbulak’ın kendisine çok emeği geçtiğini, mizah yazarlığında ise ‘bu toprakların en büyük mizah yazarı’ dediği, düşünür, yazar Aziz Nesin ve absürd mizahı Türkiye’ye getiren Suavi Süalp’in kendisinde büyük yeri olduğunu söyledi. Kendine özgü mizah tarzıyla dilimize ‘Geyik Muhabbeti’ olmak üzere pek çok deyim, terim ve kelime kazandırmış olan Cihan Demirci’nin 51 kitabı bulunuyor. Demirci’nin yoğun ilgi gören ‘40 Yılın Başı’ isimli karikatür sergisi 24 Nisan tarihine kadar izlenebilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv