42 yıl sonra buluştular

Yaz tatillerini uzun yıllar Narlıdere Yenikale’deki Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na bağlı kampta geçiren astsubay aileleri ve çocukları 42 yıl sonra yeniden bir araya geldi.

  • 0
  • 565
42 yıl sonra buluştular
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yaz tatillerini uzun yıllar Narlıdere Yenikale’deki Ulaştırma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na bağlı kampta geçiren astsubay aileleri ve çocukları 42 yıl sonra yeniden bir araya geldi. Buluşmaya kampın unutulmaz komutanlarından merhum Emekli Ulaştırma Astsubay Faris Açarlar’ın oğlu olan Emekli Albay Aydoğan Açarlar önderlik etti. Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan Ulaştırma sınıfından astsubaylara ve ailelerine dönemler halinde tatil olanağı sunan Yenikale Astsubay Kampı’nın eski sakinleri, birlikte kahvaltı etti, unutulmaz bir gün yaşadı.  
 
Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Yenikale Sosyal Tesisleri’ndeki buluşmaya, anne ve babaları, eşleri ve çocuklarıyla, hatta torunlarıyla gelen kamp sakinleri anılarını paylaştı, hayata veda eden büyüklerini andı. Gün boyu süren buluşmada duygulu anlar yaşandı. Yıllar önce kapatılan ve kurulu olduğu alan bugün Güney Deniz Saha Komutanlığı olarak kullanılan Yenikale Astsubay Kampı’nın eski sakinleri, günün anısına topluca fotoğraf çektirdi.  
 
Yoğun çaba harcayarak sosyal medya üzerinden eriştiği yaklaşık 60 kamp sakinini buluşturan Aydoğan Açarlar, “Yenikale Astsubay Kampı’nda unutulmaz anılarımız var. Bu buluşma, yıllar sonra birbirimizi görmek, bugün hayatta olmayan büyüklerimizi, arkadaşlarımızı anmak, anılarımızı tazelemek için vesile oldu. Uzun yıllar önce kamp dönemlerinde kurulan dostlukların, arkadaşlıkların bugün de devam ettiğini görmek bizleri çok duygulandırdı, sevindirdi. En kısa sürede, aramızda olmayan arkadaşlarımızla birlikte, daha geniş katılımlı bir buluşmayı sağlamaya çalışacağız” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karavan işgaline zabıta engeli

Anneler için “Hediyelik Eşya Günleri

Torbalı'dan iki kent lokantası

‘Dirençli kent’ için uluslararası iş birliği

Ekipler sahada

Engelli Anneleri İle Buluştu

Arşiv