463 gün sonra gelen özgürlük

  • 0
  • 882
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında son tutuklu olan Genel Sekreter Pervin Şenel Genç, cezaevine girişinin 463. gününde tahliye edilerek özgürlüğüne kavuştu. Genel Sekreter Genç’in tahliye kararı Büyükşehir Belediyesi’nde büyük sevinç yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile tutuklu yakınları ve Belediye bürokratları, tahliye haberini alır almaz Genç’in tutuklu bulunduğu Yeni Şakran cezaevine gitti. Mayıs 2011’de yapılan operasyon sonrası tutuklanan Pervin Şenel Genç, tam 463 gün sonra Başkan Aziz Kocaoğlu eşliğinde cezaevinden ayrıldı.
 
Sıra beraat kararında
“Kardeşim” diye hitap ettiği Pervin Şenel Genç’in özgürlüğüne kavuşmasıyla büyük mutluluk yaşayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, operasyon süresince kendilerinin yanında olarak destekleyen İzmirlilere gönülden teşekkür ettiğini söyledi. Son tutuklu kalan Genç’in de tahliye edilmesinin ardından ‘beraat kararını’ beklediklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu:
“2 Mayıs’ta başlayan tutuklama süreci, bugün Genel Sekreterimiz Pervin Şenel Genç’in de özgürlüğüne kavuşmasıyla birlikte tamamlandı. Bundan sonra artık beraatimiz yolundaki kararı bekliyoruz. Zaten İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir şey olmadığını herkes çok iyi biliyordu. Özellikle tüm İzmirli hemşehrilerimize teşekkür etmek istiyorum. Bize olan güvenlerini bir an olsun sarsmadılar. Sürekli yanımızda durdular ve bizi desteklediler. Üst düzey bürokratlarımızın 300 tanesinin ifadesinin alındığı, 100 tanesinin de yargılanma sürecinde olup birçoğunun tutuklandığı bu süreçte, çalışma arkadaşlarımızdan ne istifa eden oldu, ne de emekli olan oldu. Hepsi canla başla çalışmaya devam etti. Ve bu badirenin ilk aşamasını başarılı bir şekilde geçmiş olduk. Tabii özellikle içeride tutuklu bulunan arkadaşlarımız çok çile çekti. Şimdi bir an önce beraat kararımızın verilmesini istiyoruz. Zaten itibarımızda bir sarsılma olmadı. İtibarı bize İzmirli hemşehrilerimiz vermişti. Onların gönlünde, beyninde zaten itibarımız yerindeydi, güvenimiz tamdı.”

“Sabrettim, isyan etmedim”
463 gün sonra özgürlüğüne kavuşan ve oldukça heyecanlı olduğu gözlenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ise bu yaşananları ne kendisinin ne de diğer arkadaşlarının hak etmediğinin altını çizerek şöyle konuştu:
“Çok heyecanlıyım. Umarım beraat kararımızı da böyle kutlarız. Hep birlikte çok zor günler geçirdik. Ama en uzun ben kaldım. Sabrın sonu selametmiş. İsyan etmedim, hep sabrettim. Belediyemiz de çalışmalarına devam etti, sarsılmadı. Çok şükür bugünleri de gördük. Yapanlar utansın!”
Cezaevinden çıktı, iftar yemeğine katıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, özgürlüğünün ilk saatlerinde Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte Tarihi Havagazı’nda İzmirli muhtarlar için düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada belediye bürokratları ve muhtarlar tarafından alkışlarla karşılanan Genç, iftar yemeğinde herkesin ilgi odağı oldu.
İftar yemeği sonrasında muhtarlara hitap eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bizim dürüstlümüz, çalışkanlığımız, namuslu oluşumuz hakkında kimse bir tek kelime söylemedi. Bugün Pervin kardeşim de özgürlüğüne kavuştu. Biz zaten kendimizden emindik. Zaten İzmirli bizden emin” diye konuştu.
 
Üzerimizden silindir geçti
Büyükşehir’deki bürokratlardan bir tanesinin bile ‘Benim emekliliğim geldi, bırakıp gideyim’ demediğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Bir arkadaşımız, bir hemşehrimiz bizi yalnız bırakmadı. Bu fani dünyada bir insan için bundan daha büyük mutluluk, bundan daha büyük onur, bundan daha büyük şeref olur mu? Bir büyükşehir belediyesi düşünün, 300 tane üst düzey yöneticimiz, karakolda sorguya çekildi. 100’den fazlasına dava açıldı. Zaman zaman 40, zaman zaman 15 arkadaşımız tutuklandı, salıverildi tekrar tutuklandı. Yani üzerimizden silindir geçti. Ama İzmirlilerin desteği ile yıkılmadan, çözülmeden, paniğe kapılmadan buraya geldik. Her gün bir sınavdan geçiyoruz. Hatalarımızdan arınmaya, iyi insan olmaya çalışıyoruz. Bu da bir sınavdı ve çok ders aldık” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Arşiv