470 Avrupa Şampiyonası - 2022 Çeşme’de Düzenleniyor

470 Avrupa Şampiyonası, Türkiye Yelken Federasyonu ev sahipliğinde 10-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde düzenlenecek.

  • 0
  • 639
470 Avrupa Şampiyonası - 2022 Çeşme’de Düzenleniyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın birçok ülkesinden 130’dan fazla yelkencinin katılımıyla gerçekleşecek olan 470 Avrupa Şampiyonası, Gençlik ve Spor Bakanlığının oluru, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın destekleri ile Türkiye Yelken Federasyonu ev sahipliğinde 10-18 Eylül 2022 tarihleri arasında Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nde düzenlenecek.

Türkiye ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Almanya, Büyük Britanya, Çin, Fransa, Güney Kıbrıs, Güney Kore, Hindistan, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Portekiz, Norveç, Slovenya, Tayland ve Yeni Zelanda ’nın katılımın kesinleştiği Şampiyonaya 30’dan fazla ülkenin katılması bekleniyor.
 
İlk “Kıta Unvan” Yarışı…
2024 Paris Olimpiyat Oyunları için ilk kez kadın ve erkek yelkencilerin aynı teknede birlikte yarıştığı 470 Mix sınıfı Olimpik sınıf olarak belirlendi. Yaklaşık 30 ülkeden 90’dan fazla sporcunun yer alacağı 2022- 470 Dünya Şampiyonası, bu konseptte yapılacak olan ilk “Kıta Unvan” yarışı olma özelliği taşıyor.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Portekiz’de gerçekleşen seçimlerde Türkiye’nin ev sahibi ülke olarak belirlendiği ve yelken sporunun geleceği açısında oldukça önemli bir yere sahip olan 470 Avrupa Şampiyonası ile yaklaşık 65 tekne ve yaşları 22-50 arasında değişen yaklaşık 130 profesyonel yelkenciyi Çeşme’de ağırlayacağız.
 
11 Eylül, Pazar günü saat 18:00’da düzenlenecek Açılış Töreni ile başlayacak olan Şampiyona, son gün yarışlarının canlı yayınlanmasından ardından 18 Eylül, Pazar günü saat 18:00’da Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü tesislerinde gerçekleşecek Ödül Töreni ile sona erecek.

Çeşme’nin güzel ve eşsiz mavi sularında, büyük bir heyecana sahne olacak olan 2022 - 470 Avrupa Şampiyonası, yerli ve yabancı birçok misafire görsel bir şölen yaşatacak. Türkiye’de yelken sporunun gelişimi açısından oldukça önemli bir görev üstlenecek olan bu Şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyor, organizasyonu destekleyen tüm kurumlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Sponsorlar
Spor Toto Teşkilat Başkanlığı
Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü
Çeşme Belediyesi
Medicana - Medicana International İzmir Hastanesi
Sandalyeci - Sandalyeci Dayanıklı Tüketim Malları San Tic A.Ş.
Kurukahveci Mehmet Efendi - Kuru Kahveci Mehmet Efendi Mahdumları Ltd.Şti
Çeştop -Çeşme Turistik Otelciler Birliği
CAN Group Life&Risk

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv