5. Kattan düştü, hayata tutundu…

Sofra bezini silkelemek isterken 5. kattan düşerek, bel omurgası kırılan Başak Görücü (16), Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde yapılan tedaviler sonrası 5. gününde yürüyerek taburcu edildi.

  • 0
  • 762
5. Kattan düştü, hayata tutundu…
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Sofra bezini silkelemek isterken 5. kattan düşerek, bel omurgası kırılan Başak Görücü (16), Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde yapılan tedaviler sonrası 5. gününde yürüyerek taburcu edildi.

Buca Yenigün Mahallesinde oturan 16 yaşındaki Başak Görücü  sofra bezini silkelemek için 5. katta bulunan evinin penceresine çıktı. Üzerine bastığı koltuğun kayması ile bir anda dengesini kaybederek aşağıya düştü. Düşerken altta bulunan erik ağacının dallarına çarpmasıyla zemine sert şekilde çakılmaktan kurtuldu. 112 ambulansı ile Buca Seyfi Demirsoy DH Acil Servisi’ne getirilen Başak’ta, yapılan tetkik ve incelemeler sonucunda sırt omurlarında çatlak, bel omurlarında parçalanma kırığı ve omurganın kayması (tutmaması) saptandı. Acilen Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Berkant Atay tarafından gece 01:00 da ameliyata alınan Başak, 4 saat süren ameliyatın sonrasında servise alındı. Sabah saat 9 civarında ise ayağa kalkarak yürümeye başladı.

Profesyonel Ekip Sayesinde Sağlığıma Kavuştum…
Mucizevi bir şekilde hayata tutunan ve hemen ardından ameliyata alınarak sağlığına kavuşan Başak “Pencereden sofra bezini silkelemek için biraz aşağıya sarkmıştım. Ne olduysa o anda oldu ayağımın altındaki koltuk kaydı ve bir anda dengem kayboldu aşağıya düşmeye başladım. Aşağı düşerken erik ağacının dallarına saçım dolandı ve ağacın üzerinde ters döndüğümü anımsıyorum. Yoksa direk olarak yüzüstü aşağıya çarpacaktım, yaşar mıydım bilemiyorum. Zaten sonrasını da hatırlamıyorum. 112 ile hastaneye getirilmişim. Uyandığımda hastanedeydim. Yaşadığım her şey o kadar mucize ki, belki de hiç yürüyemeyecektim ancak doktorum Berkant Bey ve ekibi sayesinde yürüyebiliyorum, kısa bir sürede de sağlığıma kavuştum. Duygularımı anlatacak kelime bulamıyorum. O kadar profesyoneller ve bana her konuda o kadar iyi baktılar ki her şey için ne kadar teşekkür etsem azdır. Hayatımı onlara borçluyum. İyi ki varlar.” dedi.

Başak’ın Öldüğünü Sandık…
Yaşadıkları olayın şokunu hala atlatamadıklarını dile getiren ablası Bahar Kıray “Başak’ın 5. kattan düştüğünü öğrendiğimizde hemen hastaneye koştuk. Onun öldüğünü sandık.  Çok şükür hayattaydı ama bel kemiği kırılmıştı. Neyse ki doktorumuz ve hastane çalışanlarımız sayesinde kardeşim mucizevi bir şekilde yaşama tutundu ve eski sağlığına kavuştu. En başta doktorumuza ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bel Omurlarında Parçalanma Kırığı Mevcuttu…
Gece saat bir civarında hastayı acilen ameliyata aldıklarını belirten Op. Dr. Berkant Atay ise “Başak bize geldiğinde sırt omurlarında çatlak, bel omurlarında ise parçalanma (dağılma) kırığı mevcuttu. Acilen ameliyata aldık. Dört saat süren operasyonumuz da bozulan omurgayı titanyum plaklar ile stabilize edip, düzelttik. Ameliyattan 4 saat sonrada hastamızı yürüttük. Hastamızın durumu oldukça iyi ve taburcu olmaya hazır. Çok geçmiş olsun.” dedi.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör ise “Hastamıza geçirmiş olduğu bu elim kazadan ötürü öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Yaşaması gerçekten mucize gibi. Ekibim ve ben hastalarımız için canla başla çalışıyoruz. Doktorumuz Berkant Bey’e ve emeği geçen herkese bu güzel başarılarından ötürü çok teşekkür ediyorum, ellerine sağlık.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv