5. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri başladı

  • 0
  • 767
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi tarafından düzenlenen 5. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri'ninaçılışı, Ege ÜniversitesiAtatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda yapılantörenle gerçekleştirildi.

Akbank'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 5.Uluslararası EgeArt SanatGünleri'nin açılış törenine; İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi eski rektörlerindenProfesör Refet Saygılı, Polonya Başkonsolosu Miroslhw Stowska, Urla BelediyeBaşkanı Selçuk Karaosmanoğlu,Ege Ünivesitesi senato üyeleri, Yaşar Üniversitesirektörü Profesör Murat Barkan, sanat ve iş camiasının önde gelen isimleri ileİstanbul ve İzmir'den sanatseverler katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, yaptığı konuşmada, 58yaşında olan Üniversitelerinin, iki vazgeçilmez unsuru olduğunu bilim ve sanataönem verdiklerini söyledi. Yılmaz "Her biri kendi özgürlüğünde veözgünlüğündeki çok sayıda sanatçıyı akademik sorumluluklarımızı unutmaksızınortak bir sanat ortamında İzmirlilerle buluşturuyoruz, sanatsal anlatımözgürüğünü kısıtlamadan özgünlüğün de gerçekleşebileceği kıyıda temasınıseçtik, yurt dışından 40 ülkeden, yurt içinden 22 il ve 38 üniversitedenkatılan 500 sanatçının eserlerinin 22 farklı merkezde sunulduğu sergilerle eşzamanlı olarak bir çok çalıştay, çeşitli konserler, sahne performansları, filmgösterimleri paneller yarışmalar ve tüm bu etkinliklerin takip edileceği fotomaraton ile çok kapsamlı bir sanat şölenini sizlerle paylaşmak istedik,organizasyona destek veren 5. Uluslarası EgeArt Sanat Günlerine ev sahipliğiyapmanın onurunu bizimle paylaşan tüm kurum , kuruluş ve kişilereteşekkürlerimizi sunarım" dedi

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise yaptığı kısa konuşmada, "Tüm sanatçılarıayakta alkışlıyorum, gerçek manada konuşan sanatçılardır, kendi kalplerinden,kendi özgüvenlerinden ortaya çıkardığı güzel çalışmalardır, akademikçalışmaları yanında sanatı yaşamın ayrılmaz bir parçası olarak gören EgeÜniversitesini kutluyorum" dedi

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, İzmir Valisi MustafaToprak, Akbank İzmir Bölge Müdürü Kayhan Beyhan'ın konuşmalarının ardından,Altan Gürman'ın sanat yaşamı konuklarla paylaşıldı ve Türk resim sanatınayaptığı katkılar nedeniyle Altan Gürman adına kızı, Bilge Gürman'a onur ödülütaktim edildi. Ödülün takdiminin ardından Kolombiyalı sanatçı Ernosto VargasREYES tarafından ‘'Ekidna'' isimli sahne performansı sergilendi.

İzmir'in uluslararası arenadaki tanınırlığının artırılmasını hedefleyen 5.Uluslararası EgeArt Sanat Günleri'ne yurt dışından 40 ülkeden, yurt içinden 22il ve 38 Üniversiteden toplam 503 sanatçı katılıyor. Ege Üniversitesi,düzenlediği EgeArt Sanat Günleri ile yurt dışından ve yurtiçinden değerlisanatçıların eserleri ve gerçekleştirilecek çeşitli sanatsal etkinlikler ilegerek ülkemize, gerekse kentimize uluslararası alanda prestij sağlamayı hedefliyor.

"Usta'ya Saygı"
EgeArt Sanat Günleri kapsamında, Candeğer FURTUN, Kuzgun ACAR, Gencay KASAPÇI,Semiha BERKSOY "Usta'ya Saygı" başlıklı sunumlar ve eserleriaracılığıyla anılacak.

5'inci EgeArt Sanat Günleri 15 Aralık tarihine kadar İzmir'in farklınoktalarında devam edenecek. EgeArt Sanat Günleri kapsamında; sanat galerileri,kültür merkezleri ve tarihi mekanlar olmak üzere 22 ayrı mekanda; panel,sergi(baskı resim, heykel, seramik, cam, fotoğraf, videoart, kağıt sanatları)film gösterimi, dinleti, konser ve konferanslar düzenlenecek. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv