50 bin öğrenci için üniversite eğitimi hayali devam ediyor

  • 0
  • 581
50 bin öğrenci için üniversite eğitimi hayali devam ediyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, ek kontenjan döneminde tercih yapma hakkı bulunan 50 bin öğrenciye seslendi: “Severek yapacağınız meslek için seçim yapın.”

İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, ek kontenjan döneminde tercih yapacak üniversite adayları ve aileleri için önerilerde bulundu ve “2015 ÖSYS sonuçlarına göre 38 bin 789 kontenjan boş kalmıştı. Kazanıp da kayıt yaptırmayanlarla birlikte bu rakamın 50 bini geçmesi bekleniyor. Bu da merkezi yerleştirmede herhangi bir programı kazanamayan 50 bin aday için yeni bir şans demek” değerlendirmesinde bulundu. Üniversite eğitiminin akademik yönünün yanı sıra kişiye meslek kazandırması nedeni ile çok önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Erciyeş, “Edinecekleri meslek ile tüm hayatlarını şekillendireceklerini unutmadan, adayların mutlaka istedikleri eğitimi alacakları fakülte ve bölümleri tercih etmesi gerekiyor” dedi. Sayıları 80’e yaklaşan vakıf üniversitelerinin dinamik ve çağdaş eğitimleriyle eğitim dünyasında yerlerini aldığına dikkat çeken Erciyeş, tercih yapacak adayların mutlaka uzman desteği alması gerektiğini söyledi.

Üniversitede okumuş olmak için tercih yapmayın!
Üniversite adaylarına “sadece üniversitede okumuş olmak için tercih yapmayın” diye seslenen Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Kişiler, donanımlarına, ilgi ve ihtiyaçlarına uygun eğitimi aldıkları sürece mesleklerinde de başarılı olacaklarını unutmamalılar. Ömür boyu severek yapacakları meslek için öğrenciler fakülte ve bölüm seçilmeli” dedi. Ek kontenjan döneminde tercih yapacak olmanın adaylara daha iyi düşünme fırsatı sağladığını söyleyen Erciyeş, “Ek kontenjan dönemi, dezavantajı avantaja çevirmek için kullanılacak bir fırsat. Uzmanlar ile görüşülerek yapılacak tercihler adaylara iyi bir gelecek sağlayacak” dedi.
 
Vakıf üniversiteleri beyin göçünü tersine çeviriyor
Sayıları her yıl artan vakıf üniversitelerinin eğitim anlayışı ve sunduğu olanaklar ile Türkiye için beyin göçünü tersine çevirdiğini belirten Erciyeş, “Vakıf üniversitelerinin pek çoğu yurt dışında eğitim ve çalışma deneyimine sahip akademisyen kadrosu, karar alma ve uygulama aşamasındaki dinamizmi, yabancı dil eğitiminde yarattıkları fark ve sunduğu olanaklarla eğitim süresince ve sonrasında öğrenciler için büyük avantajlara sahip” dedi. Sanayi-üniversite işbirliği ve kariyer merkezlerinin yoğun çalışmaları nedeni ile vakıf üniversitelerinin artık mezuniyet öncesi öğrencilerine iş imkânı sunduğuna vurgu yapan Kayhan Erciyeş, “Son yıllarda görüyoruz ki İzmir Üniversitesi’ni tercih eden İzmir ve Ege bölgesinden öğrenci sayısı giderek artıyor. Bu veriler gösteriyor ki eğitim kalitesi ve çalışmaları ile İzmir Üniversitesi artık öğrenci ve ailelerde gerekli güven noktasını yakalamış durumda. Öte yandan farklı bir şehirde devlet üniversitesinde okumaktansa daha ekonomik bir bütçe ile yerel vakıf üniversitelerinde eğitim almak mümkün” dedi.

Okurken burs kazanın
Sadece üniversiteye girerken değil, eğitim boyunca gösterilen akademik başarının yanı sıra sosyal, sportif ve sanatsal başarıların da vakıf üniversitelerinde öğrencilere burs olarak geri döndüğünü hatırlatan Erciyeş, “İzmir Üniversitesinde yaklaşık olarak her iki öğrenciden biri burslu eğitim alıyor. Öğrencilerimizin tüm başarıları burslar ile ödüllendiriliyor” dedi.

Özellikle sağlık bilimleri alanlarından mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri sonrası işsizlik sorunu ile karşılaşmadıklarını hatırlatan Rektör Erciyeş, ek kontenjan döneminde de yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25 burslu bölümler için tercih yapılabileceğini hatırlattı ve “Ek kontenjan döneminde Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar, Fen-Edebiyat Fakültesi ile bu yıl eğitim vermeye başlayacağımız Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na öğrencilerimizi bekliyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv