6 Ayda 65 Kilo Verdi

Bir müşterisinin “Bunların hepsini sen mi yedin de bu kadar kilolu olmuşsun” demesi üzerine obezite ameliyatı olan 39 yaşındaki restoran sahibi Ali Gerdan 6 ayda 65 kilo vererek 185 kilodan 120 kiloya düştü.

  • 0
  • 796
6 Ayda 65 Kilo Verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bir müşterisinin “Bunların hepsini sen mi yedin de bu kadar kilolu olmuşsun” demesi üzerine obezite ameliyatı olan 39 yaşındaki restoran sahibi Ali Gerdan 6 ayda 65 kilo vererek 185 kilodan 120 kiloya düştü.

İzmir’de 20 yıldır gıda sektöründe bulunan ve 8 yıldır kendi tavuk kanat ve meze restoranını işleten 39 yaşındaki Ali Gerdan fazla kilolarıyla mücadele ediyordu.  Birçok kez diyet ve spor ile kilo vermeye çalışan Gerdan başarısız sonuçlar alınca obezite ameliyatı için araştırmalara başladı. Özel Ege Yaşam Hastanesi’nden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş’a başvuran Gerdan ameliyat olmayı kabul etti ve 6 ayda 65 kilo verdi.

Bunların Hepsini Sen mi Yedin
Kilolarının hem iş hem de sosyal yaşamında problem olduğunu belirten Gerdan, “ Bir gün kapıda duruyorum. Bir müşterim geldi. Tezgâhtaki kanatları gördü. “Bir kanatlara baktı, bir de bana baktı. Bunların hepsini sen mi yedin, bu kadar kilo almışsın. Bende senin gibi olmayayım” dedi. Bir çocuk müşterim de “ dede bak ne kadar kilolu bir adam.” Dedi. Dedesi utancından benden defalarca kez özür diledi. Ancak beni en çok mahcup eden uçak seyahatlerinde ek kemer verilmesi oluyordu. Ben kemerin bağlanmadığını görmesinler diye ellerimi bağlayarak bekliyordum ama her seferinde yakalanıyordum. Artık bunların hiç birine gerek kalmadı. Şimdi yeniden doğdum. Ameliyat öncesinde ve sonrasında benimle yakından ilgilenen Özel Ege Yaşam Hastanesi yönetimine, personeline, Dr. Özgür Demirtaş ve ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.

Şimdi Kızlara Ben Bakmıyorum
Kilolu olduğu zamanlarda kız arkadaşlarıyla problem yaşadığını belirten Gerdan, kilo verdiğimi görünce o zamanlar benimle ilgilenmeyen kızlar şimdi beni aramaya, sosyal medyadan takip etmeye başladılar. Ancak beni kilolu zamanımda beğenmeyenlerin şimdi telefonlarını açmıyorum, mesajlarına cevap vermiyorum” dedi.

Şeker ve Kolesterol Problemi yoktu
Ameliyatı gerçekleştiren ekibin hekimi olan Op. Dr. Özgür Demirtaş Ali Gerdan’ın diğer obez hastalar gibi şeker ve kolesterol problemi bulunmadığını, sadece kilo problemi bulunduğunu belirterek, “ hastamız ameliyattan sonra ilk 6 ayda 65 kg kilo kaybetti. Kilo verme süreci devam edecek, Hastalar ameliyattan sonra ilk 6 ay içinde fazla kilolarının yüzde 80’ini verirler ve 6 ay sonrasında yavaşlar. Tüp mide ameliyatları kişilerde kilo kaybının yanı sıra yaşam kalitesini de arttırmaktadır. Hastalar giydiği kıyafetten, yaptıkları hobilere kadar bir değişim yaşamaktadır. Sosyal çevreleri değişmektedir. Psikolojik olarak kendilerini daha moralli hissetmekteler.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv