60. sanat yılı Bornova’da kutlandı

  • 0
  • 783
Yazı Boyutu:

Ünlü bestekar Erol Sayan’ın sanat yaşamının 60. yılı Bornova’da kendi besteleriyle kutlandı. Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği konsere katılan yurttaşlar, duygu dolu bir gece geçirdi. Erol Sayan, bestelerini seyirci koltuğundan dinleyerek keyifli anlar yaşadı
 
‘60. yılında Erol Sayan’ konseri Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi işbirliğiyle MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konserin ilk bölümünde Engin Karadağ şefliğinde Ege Meslek Yüksekokulu Türk Sanat Müziği Akademisyenler Topluluğu Erol Sayan’ın bestelerini icra etti. İkinci bölümde ise TRT sanatçıları sahne aldı. 60. Sanat yılının kutlandığı gecede kendi bestelerini seyirci koltuğundan dinleyen Erol Sayan keyifli anlar yaşadı.
 
Erol Sayan’ın 60. sanat yılının Bornova’da kendi bestelerinden oluşan konserle kutlandığını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Akademisyenlerimizin bir araya gelerek oluşturduğu koroda hem söz hem saz üstatlarımız güzel bir performans sergiledi. Bir yandan öğrencileri, bir yandan araştırmalarıyla ilgilenirken aynı zamanda büyük emek vererek sanat müziğinin de en güzel örneklerini sahnelediler. Türk müziğine sözüyle, güfteleriyle, besteleri ve yüreğiyle hayatını adamış çok değerli üstadımız Erol Sayan’ı sanat hayatının 60. Yılını Bornova’da kutlamanın heyecanını yaşadık. Erol Sayan’ın da seyirci koltuklarında olması çok güzeldi. Büyük üstadımız Erol Sayan’a böyle güzel besteleri yaptığı için minnettarız. Bizim görevimiz de O’nun bu güzel eserlerini bizden sonraki nesillere aktarmak olacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv