600 Yıllık dostluğun konseri

  • 0
  • 1.030
Yazı Boyutu:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın düzenlediği 28. Uluslararası İzmirFestivali, Efes Antik Tiyatro’da tarihi bir konserle başladı. Türkiye- Polonyadiplomatik işbirliğinin 600. Yılı kutlamaları çerçevesinde, Polonya Cumhuriyeti  Kültür ve Milli Miras Bakanlığı ile AdamMickiewicz Enstitüsü'ne bağlı dijital bir platform olan Culture.pl işbirliğiile gerçekleşen konserde, bu yıl 30. Yılını kutlayan Sinfonia VarsoviaOrkestrası’nı (Varşova Senfoni), çağımızın dahi müzisyenlerinden 20. Yılmüziğine yön veren bestelerin sahibi Şef Krzysztof Penderecki yönetti. Konseresolist olarak, Türkiye’nin gururu, besteci ve yorumcu Hüseyin Sermet katıldı.

Konser öncesinde İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı FilizEczacıbaşı Sarper, Polonya Kültür ve Milli Miras Bakan Yardımcısı MonikaSmolen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan ve Kültürve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgün Özaslan açılış konuşmalarını yaptı.Konuşmacılar 600 yıllık Polonya – Türkiye dostluğunun kültür ve sanat alanındadevam ettiğini vurguladı. Ardından Festivale destek veren kurum ve kuruluşlarıplaketleri sunuldu.

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın programsponsorluğunda yapılan konser, Beethoven’ın “Prometheus” Uvertürü ile başladı, Beethoven’in5. Piyano konçertosu ile devam etti. Bir konçertodan çok ötede, teknikzorluklarla dolu 5. Konçertoyu olağanüstü yorumlayan Hüseyin Sermet, Efes AntikTiyatroyu dolduran dinleyicilerin dinmeyen alkışlarına Chopin’in Opus 5 20numaralı etüdü ile teşekkür etti.

Konserin ikinci bölümünde dinleyiciler, çağımızın yaşayan enbüyük müzisyenlerinden biri olan Penderecki’nin bestecilik yaşamının, dönümnoktalarından biri olan 2 numaralı senfonisini (Christmas) yönetmesine tanıklıketti.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv