650 mezunu iş dünyasına uğurladı

  • 0
  • 816
650 mezunu iş dünyasına uğurladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu2013- 2014 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBEKültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mezuniyet törenine Ege Meslek YüksekokuluMüdürü Prof. Dr. Semih Güneş, öğretim elemanları, aileler ve öğrencilerkatıldı.

29.dönem mezunlarını veren Ege Meslek Yüksekokulu 1984yılında 5 programlı eğitimine başladı. Şuan 29 programda toplamda 7 bin ’in üzerinde öğrenci eğitimgörüyor.  Ege Meslek Yüksekokulu’ndan2013- 2014 eğitim öğretim döneminde 650 öğrenci mezun oldu.

Prof. Dr. Güneş, “İlerleyen teknolojinin endüstri veüretiminde meslek sahibi üniversite mezunları önemli bir yere sahiptirler.Meslek Yüksek Okulları  nitelikli teknikeleman yetiştiren endüstrinin ihtiyaç duyduğu çok önemli bir iş gücüdür. Bu işgücünün yetiştirilmesinde Meslek Yüksek Okullarına çok önemli görevlerdüşmektedir. Ancak burada talepleri belirlenmesi, Meslek Yüksek Okullarınca butalepleri göz önünde bulundurulması ile açılacak ve yeniden programlanacakeğitim programları ile öğrenimin sürdürülmesi çok önemlidir” dedi.

Ailelere seslenen Prof. Dr. Güneş, “Sizin mutluluğunuzubirlikte paylaşabilmek için burada sizlerleyiz. Geleceğimizin sigortası olan bugençlerden hepimizin beklentileri oldukça önemlidir. Unutulmaması gerekençocuklarımızın bundan sonraki gelecekleridir. Bu gerek çocuklarımız ve gereksesizler, bizler için çok önemlidir” diye konuştu.

Gençlerin yetişmesinde hocaların emeklerinin çok önemliolduğunu ifade eden Prof. Dr. Güneş, “Sizler okulumuzda eğitimin aksamadandüzenli bir şekilde yürütülmesinin önemi faktörlerisiniz. Yaşamınızda eğitimciolarak vermiş olduğunuz karar doğrultusunda öğretici ve özellikle eğiticiolarak çok önemli bir yer aldınız. Bu heyecanı çocuklarımız gibi sizlerin deyaşadığınızı biliyorum” dedi.

               

Prof. Dr. Güneş, “Dünyayı, ülkemizi, komşularımızı işhayatında neler olduğunu yakinen takip etmek zorundasınız. Başarılı olmadaolmazsa olmaz istikrar, iş disiplini, dinlemeyi bilmek, ortama uyum ve çalışmakgelmektedir. Dünyayı izleyebilmek için hala yabancı dile ihtiyaç olmazsa olmazolarak karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.

Ege Meslek Yüksekokulu dönem birincisi Gıda Programıöğrencisi Esin Akdeniz ; “Sevgili arkadaşlar, gayet iyi biliyorum ki hepimizfarklı zorluklardan, kahvelerle durulan uykusuz gecelerden, teslim tarihiyaklaşan projelerden, ödevlerden, yoğun sınavlardan geçerek bu günlere geldik.Ege Üniversiteli olmak zordu. Ciddi bir sorumluluk bilinci ve özveri ileçalıştık. Asıl mücadele mezun olduktan sonra başlayacaktır. Çünkü EgeÜniversitesi mezunu olmanın getirdiği toplumsal sorumluluk bir ömür boyuomuzlarımızda olacaktır. Ancak omuzlarımızda taşıyacağımız bu sorumluluk bizleriçin bir yük değil, aksine bizlere özgür ve akılcı düşünceyi, güzel ülkemizi vetoplumsal hedeflerimizi hatırlatan birer onur madalyası olacaktır. Sevgilikonuklar, öncelikle öğrenim hayatım boyunca önümde değil, hep arkamda duranaileme teşekkürü bir borç bilirim. Siz bizleri bu güne getirebilmek için çokemek sarf ettiniz. Vatanımıza ve milletimize lâyık birer insan olalım diyebizleri okuttunuz. Görüyorsunuz ki emekleriniz boşa çıkmadı. Sayın öğretimelemanları bize özsaygımızı hatırlatan, özgüvenimizi yeniden yeşerten kısacasıbizi biz yapan siz değerli akademisyenlere teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
(İZMİR(Ege Ajans/AzizhanBayrak- Berkay Güden)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Yapay zeka, yasasını bekliyor

Yapay zeka ile herkes için tarım mümkün

Kalite çıtası yükseldi

Arşiv