7.4 ile Yıkıldık

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sabah 04.17'de yaşanan deprem çevre illeri de etkiledi. Kahramanmaraş'ın yanı sıra, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Hatay'da da yıkımlar meydana geldi.

  • 0
  • 177
7.4 ile Yıkıldık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa, Mersin, Samsun, Trabzon ve Türkiye'nin güney ve doğusunda da hissedilen depremde 284 kişi yaşamını yitirdi. 1710 binanın yıkıldığı bölgeye Türkiye'nin pek çok bölgesinden arama kurtarma ekipleri deprem bölgesine gönderiliyor.Toplam yaralı sasıyı 2 bin 323.

Depremle ilgili son bilgileri verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ağır hava şartlarıyla mücadele ediyoruz. Bu hava şartları çerçevesinde olabildiğince bölgeye intikale başlandı. Bakanlarımız ekiplerimiz sahada. Kahramanmaraş’ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz. Yine Maraş’ta an itibarıyla 200 yaralı, yıkılan 300 bina var.

Hatay’da 4 vefatımız, 7 yaralımız, 200 yıkılan binamız var. Osmaniye’de 20 kaybımız, 200 yaralımız, 83 yıkılan binamız var.

Adıyaman’da 13 kaybımız, 22 yaralımız 100 yıkılan binamız var. Diyarbakır’da 14 kaybımız 226 yaralımız, 20 yıkılan binamız var.

Urfa 18 kaybımız, 200 yaralımız yine 60 yıkılan binamız var. Gaziantep’te 80 kaybımız var. 600 yaralımız, 580 yıkılan binamız var.
Kilis’te 8 kaybımız, 200 yaralımız mevcut. Adana’da 10 kaybımız 118 yaralımız, 16 yıkılan binamız var. Malatya’da 47 kaybımız, 550 yaralımız, 300 yıkılan binamız var. Toplam olarak ise 284 yaşamını yitiren, 2323 yaralımız ve 1710 yıkılan binamız var" dedi.

DEVLET HASTANELERİ DE YIKILDI
Hatay Valisi Rahmi Doğan, kentte devlet hastaneleri ile polis evinin yıkıldığını belirtti. Doğan "Antakya ve Kırıkhan'da yıkık binalar var. İskenderun'daki ve Antakya'daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Vatandaşların oturduğu binalarda yıkıntılar var. Şu anda jandarmanın bahçesine bir karargah kurduk, bütün birimleri buraya topladık. Elimizdeki imkanlarla oralara müdahale etmeye çalışıyoruz. Havaalanı pistinde biraz sıkıntı var, uçakların inmesinde problem yaşanıyor. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var"

YARDIM ÇAĞRISI VAR
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde de yıkım olduğunu belirten yurttaşlar yardım çağrısında bulundu. Enkaz altında kalanlar olduğu belirtiliyor.

Deprem bölgesinde ciddi trafik sıkışıklıkları yaşanıyor. Ambulanslara ve arama kurtarma ekiplerine yol açabilmek için deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza araçları ile yola çıkmamaları öneriliyor. Önceliğin enkaz altındakilere ulaşabilmek için yolların açık tutulması gerektiği belirtiliyor. Yine deprem bölgesindeki vatandaşların cep telefonlarını mümkün olduğu kadar kullanmaması bunun yerine iletişimlerini internet üzerinden sürdürmeleri öneriliyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Arşiv