7 Aydır İnce Bağırsak Bekliyor...

  • 0
  • 700
7 Aydır İnce Bağırsak Bekliyor...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kocaeli’de yaşayan 2 çocuk annesi Ceyhan Tarakçı’ya  karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ince bağırsak kangreni  teşhisi konuldu.  İnce bağırsağı alınan ve  yaşayabilmesi için nakil olması gereken Tarakçı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi’nde tedavi görmeye başladı. 7 aydır nakil olmayı  bekleyen Tarakçı organ bağışı konusunda  toplumdaki duyarlılığın arttırılmasını istedi.

38 yaşındaki Ceyhan Tarakçı geçtiğimiz yıl şiddetli karın ağrısı şikayetiyle  hastaneye başvurdu.  Ağrı kesici iğne yapılarak evine gönderilen Tarakçı’nın ertesi gün ağrıları şiddetlendi. Tekrar hastaneye giden Tarakçı’nın  sol bacağı da morarmaya başladı. yapılan tetkikleri sonrasında bağırsaklarının düğümlenerek kangrene çevirdiği   görüldü. Acilen ameliyata alınan Tarakçı’nın ince bağırsağı alındı.

2 ay hastanede tedavi gören Tarakçı, “İnce bağırsağım 15, kalın bağırsağım 30 santim kaldı. Doktorlarım yaşayabilmem için ince bağırsak nakli olmam gerektiğini söyleyince,  Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldim. 7 aydır nakil olmayı bekliyorum. Nakil olup çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Yaşamam organ bağışına bağlı bunun için herkese sesleniyorum; organ bağışı yapın, benim gibi insanları yaşatın” dedi.

En Büyük Sevap
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Opr. Dr. Cezmi Karaca, Ceyhan Tarakçı gibi nakil olup hayata tutunmak için bekleyen onlarca hasta olduğunu belirterek, “Bir cana can katmak dinimizce de uygun görülüyor. Eğer hayırsever halkımız organlarını bağışlarsa, bu organlar nakil bekleyen canlara can katar, bundan daha büyük sevap olmaz. Organ bekleyen hastalarımız  için organlarımızı bağışlayalım” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Arşiv