700 öğrenci için ‘çevreci kampüs’ tasarımı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde okuyan Elifsu Selçuk ve Dilara Kavas, yaklaşık 700 öğrencinin eğitim gördüğü TED İzmir Koleji’nin Urla Zeytinalanı mevkiindeki kampüsü için çevreci projeler gerçekleştirdi.

  • 0
  • 1.506
700 öğrenci için ‘çevreci kampüs’ tasarımı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde okuyan Elifsu Selçuk ve Dilara Kavas, yaklaşık 700 öğrencinin eğitim gördüğü TED İzmir Koleji’nin Urla Zeytinalanı mevkiindeki kampüsü için çevreci projeler gerçekleştirdi.

3 ay süren çalışmalarında okul bahçesine yoğunlaşan Selçuk ve Kavas, tasarımlarında öğrenciler için hobi bahçesi oluşturdu. Genç tasarımcılar, ahşap malzemeleri ve kirli havayı temizleyen bitkileri kullanarak oturma alanları ve farklı kullanımlara uygun yeşil alanlar da geliştirdi. Okul bahçesinde yer alan 14 metre genişliğindeki duvar için de özel tasarım yapan İEÜ’lü gençler, bitkilerin yanı sıra duvarda öğrencilerin resim çizip yazı yazabileceği, afişler asabileceği, etkileşimli panolar kullandı.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencileri Elifsu Selçuk ve Dilara Kavas, TED İzmir Koleji Kurucu Temsilcisi Açalya Öralay’ın kampüs içerisinde “yeşil duvar” ve “dikey bahçe” projesinin hazırlanmasına yönelik talebi üzerine çalışmalarına başladı. Üniversitede Peyzaj Tasarımı dersi alan Selçuk ve Kavas, tüm çalışmalarını dersi işleyen peyzaj mimarı ve Dr. Öğretim Üyesi İpek Kaştaş Uzun’un yönlendirmesiyle gerçekleştirdi. İEÜ’lü genç tasarımcılar, çalışmalarıyla büyük beğeni toplarken, TED İzmir Koleji de ilk etapta öğrencilerin hazırladığı “yeşil duvar” projesini uygulamaya karar verdi.
FARK YARATTILAR
Öğrencilerin fikir ve projeleriyle fark yarattığını söyleyen Dr. İpek Kaştaş Uzun, “Öğrencilerimizin nitelikli eğitim almasının yanı sıra öğrendiklerini uygulayacağı, tecrübe kazanacağı projelerin içinde yer almasını da çok önemsiyoruz. TED İzmir Koleji ile yaptığımız iş birliği de bunun güzel bir örneği oldu. Öğrencilerim, yoğun ders maratonu ve salgın koşullarına rağmen proje üzerinde detaylıca çalıştı, çok emek harcadı. Ortaya çok güzel sonuçlar çıktı. Kendilerini kutluyorum” dedi.    

CANLI, DİKKAT ÇEKİCİ VE SAĞLIKLI ALANLAR
Elifsu Selçuk ve Dilara Kavas ise, “TED İzmir Koleji’nin kampüsünü ziyaret ettik ve hangi alanın nasıl değerlendirilmesi gerektiğine ilişkin TED İzmir Koleji İnsan Kaynakları, Kalite ve Yazı İşleri Müdürü Emsal Orhan ile istişarede bulunduk. Okulun geniş bir bahçesi var. Biz de kendimizi oradaki öğrencilerin yerine koyduk, tasarımlarımızı ona göre şekillendirdik. Canlı, dikkat çekici, çevreci alanlar oluşturduk. Örneğin, okul bahçesindeki duvar için gözyaşı bitkisi, eğrelti otu ve sedum album adı verilen çevreci ve yaprak dökmeyen bitkileri seçtik. Okul bahçesindeki alanlar için plastik malzemeleri değil, geri dönüşümlü malzemeleri ve ahşabı tercih ettik. Bizim için harika bir deneyim oldu. Öğrenciler için faydalı bir şeyler yapmak da çok güzel bir duygu” diye konuştu.   
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv