745. vuslat gecesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mevlana’nın 745. vuslat yıldönümünde Konyalılar Vakfı ile birlikte bir anma programı düzenledi. AASSM’deki Şeb-i Arus Töreni ve Tasavvuf Müziği Konseri, 20 Aralık Perşembe akşamı gerçekleştirilecek.

  • 0
  • 220
745. vuslat gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mevlana’nın 745. vuslat yıldönümünde Konyalılar Vakfı ile birlikte bir anma programı düzenledi.  AASSM’deki Şeb-i Arus Töreni ve Tasavvuf Müziği Konseri, 20 Aralık Perşembe akşamı gerçekleştirilecek.
 
İzmir, Mevlana Haftası kapsamında önemli bir sanat etkinliğine evsahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konyalılar Vakfı tarafından düzenlenen Hz. Mevlana'yı Anma Şeb-i Arus Sema Töreni ve Türk Tasavvuf Müziği Konseri, 20 Aralık Perşembe akşamı saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Büyük Salon’da gerçekleştirilecek. 2 bölümden oluşan konserde Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları Sema Töreni ve Erdem Özgen’in performansıyla Türk Tasavvuf Müziği Konseri yer alacak.
 
Şeb-i Arus nedir?
Şeb-i Arus, Farsça bir tamlama olup 'Düğün Gecesi' anlamını taşıyor. Bu etkinlik geleneği, 17 Aralık 1273 tarihinde vefat eden Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Bizim ölümümüz, ebedî bir düğündür" sözünden geliyor. Bu nedenle her yıl yurdun farklı illerinde gerçekleştirilen anmalar "vuslat töreni"  olarak adlandırılıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv