750 bin kişi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, , “Epilepsi, doğru tanı konulması gereken, doğru tedavi uygulanması gereken ciddi bir hastalıktır" dedi.

  • 0
  • 732
750 bin kişi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, epilepsi hastalığındaki doğru tanı ve tedavinin önemine dikkat çekerek, “Epilepsi, doğru tanı konulması gereken, doğru tedavi uygulanması gereken ciddi bir hastalıktır. Eğer tanı doğru, tedavide bu tanıya uygunsa bu hastalar epilepsi olmayan bireyler kadar normal ve rahat bir hayat sürdürebilirler.” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci 12 Şubat Uluslararası Epilepsi Günü dolayısıyla, epilepsi hastalığına yönelik açıklamalar yaptı. Epilepside, doğru tanı ve tedavi yönteminin çok önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, doğru tanıyla hastalığı teşhis edilen epilepsi hastasının, epilepsi hastası olmayan kişiler kadar kaliteli yaşayabileceğine dikkat çekti.

‘ÇOCUK YAŞTA TEDAVİ ÖNEMLİ’
Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, “Epilepsi, beyindeki sinir hücrelerinde anormal aktivasyon sonucunda oluşan bir tablodur. Çocukluk yaşlarından itibaren ileri yaş grubunda görülebilir bir hastalıktır. Türkiye’de 750 bin kişi epilepsi hastasıdır. Çocukluk çağında başlayan epilepsi nöbetleri, ne kadar iyi ve doğru tedavi edilirse, bu hastaların ileri yaşlardaki yaşam kalitesi o kadar artar. Hem çocukluk yaşta hem de ileri yaşta epilepsi nöbetleri sık sık görülebilir. Buradaki en önemli nokta; tanı doğru konularak, doğru tedavinin başlanmasıdır.” ifadelerini kullandı.

‘NÖBET GEÇİRMEYİNCE, GEÇ FARKEDİLİYOR’
Epilepsi tanısının gecikmemesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, “Epilepsi tanısının gecikmemesi gerekir. Bazı epilepsi hastaları nöbet geçirmediği için hasta hastalığını da geç farkediyor ve geç tanı konuluyor. Bu da hastanın, yaşam kalitesini ciddi şekilde bozuyor. Her yaş grubunda görülebilecek olan epilepsi hastalığı, tedavi edilebilir bir hastalıktır. Epilepside, seçilecek ilaçlar çok önemlidir. Her ilaç her hastaya uygun değildir. İlaçla kontrol edilemeyen, ilaç tedavisinin yeterli olmadığı bazı hastalarda, ameliyatlar planlanabilir. Bu ameliyatlar, 5-6 saat süren cerrahi işlemlerle tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır.” şeklinde konuştu.

‘TOPLUMDA FARKINDALIK YOK’
Toplumda epilepsi hastalarına yönelik farkındalığın olmadığını da dile getiren Prof. Dr. Özge Yılmaz Küsbeci, “Ne yazık ki epilepsi hastalarına karşı toplumumuzda bir farkındalık yok. Bu farkındalığın olmaması hastaları da zor durumda bırakıyor. Epilepsi hastalarının geçirecekleri nöbet zamanlarının, belirli olmaması ve aniden nöbet geçirmeleri bu hastaların yaşamlarını olumsuz anlamda etkiliyor.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv