76. yıla özel kutlama

İtalya Cumhuriyeti'nin 76. yıl dönümü Swissotel Büyük Efes Bahçesi’nde düzenlenen özel bir resepsiyon ile kutlandı.

  • 0
  • 801
76. yıla özel kutlama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İtalya Cumhuriyeti'nin 76. yıl dönümü Swissotel Büyük Efes Bahçesi’nde düzenlenen özel bir resepsiyon ile kutlandı.
İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio ve eşi Michelle Moubarak ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcili Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Vali Yardımcısı Fatih Kızıltoprak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Karaçanta, İzmir’de yaşayan İtalyan vatandaşları ile iş ve cemiyet dünyasından davetliler katıldı.

Konuklara hitap eden Konsolos Valeiro Giorgio, İtalya Cumhuriyeti'nin 76. yıl dönümünü yüz yüze, İzmir'de birlikte kutlayabilmenin çok güzel olduğunu söyledi. Cumhuriyetin doğuşuna ve Kurucu Meclis'in seçilmesine yol açan 2 Haziran 1946 tarihli referandumu kutladıklarını belirten Giorgio, “O andan itibaren, ulusun birliğini ve kamusal eylemin etkililiğini amaçlayan dayanışma ve yardımlaşma ilkelerinin günlük uygulamasında anayasanın güvence altına almak istediği çoğulculuk ve çeşitlilik değerleriyle İtalya'nın temelleri atıldı. Bu anı özel bir duyguyla hissediyorum zira Ulusal Gün, yurtdışındaki toplulukların İtalyan kimliğinin anlaşılmasına sürekli katkılarını yeniden teyit eden en önemli kolektif anıdır” dedi.

İtalya'nın İzmir Konsolosluğu’nun İtalyan ve Türk vatandaşlarına konsolosluk hizmetlerini sürdürülmesini sağlamak, İtalyan şirketlerine yakın olmak ve sanatsal prodüksiyonunun zenginliğini temsil edecek kültürel etkinlikler sunmak için  çalışmalarına devam ettiğini anlatan Valerio Giorgio, “Konsolosluk ofislerini daha modern, hizmetin daha verimli verileceği bir yere taşınması için çalıştık. Konsolosluk hizmetleri ancak Konsolosluğun temsil ettiği toplumla güçlü bir bağı varsa verimli olabilir. Nitekim, İzmir İtalyan topluluğu, hem asırlardır mevcut levatenleriyle hem de son dönemlerde göç edenleriyle, Türkiye'nin bu bölgesinde her gün varlığıyla, ülkemizin zenginliklerini göstermektedir. İzmir ve Ege bölgesinin sanayi bölgelerinde veya serbest bölgelerinde faaliyet gösteren İtalyan firmaları, makina üretimi, otomotiv, moda, design, gıda ve gastronomi gibi birçok kilit sektörde çok zengin bir know how’a sahip olan ekonomimizin potansiyelini ve çekiciliğini göstermektedir. İtalya teknolojik yenilik ve sanatsal becerileri birleştirme yeteneğini temsil etmektedir” diye konuştu.

 
Aynı zamanda İtalya’nın Ege bölgesinden 1000'in üzerinde Türk firmasının ihracatını kendine çektiğini ve NextGenerationEU planının yönetiminde oynayacağı rolü itibariyle de ekonomi fırsatlarını nasıl değerlendireceğini bilerek İtalya’ya yatırım yapmaya karar verenlerin yatırımlarını her geçen gün arttırdığına dikkat çeken Giorgio, sözlerini şöyle sürdürdü: “İtalya'nın zenginliği, okullarda, üniversitelerde ve kültür merkezinde her gün İtalyancayı tanıtmak için çalışan 40'tan fazla öğretmenin çalışmaları sayesinde İtalyan dilinin öğretilmesiyle de artıyor ve hem kültürel açıdan hem de  profesyonel açılardan bilgilerini artırmak isteyen Türklere de vesile olmaktadırlar. Tüm bu faaliyetlerin, İtalyan Sisteminin İzmir'deki tüm aktörlerinin ortak eylemi ile eşlik edilmelidir: İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, Com.It.Es., Italyan Dostluk ve Kültür Derneği (Centro Goldoni), İtalyan Okulu, ve  sayısız meslek sahibinin kurduğu ağlar. Ve son olarak da  İtalyanların yüksek mesleki becerileri, İtalya’nın Atlantik İttifakı'ndaki yükümlülüğünün bir parçası olan İzmir'deki askerlerimiz mevcudiyetleriyle şahitlik etmektedirler. Bu kutlamaları katılan tüm yetkililere, İzmir'deki İtalyanlarına ve İtalya'yı ve ülkelerimiz arasındaki dostluğu onurlandırmak için yüksek sayıda  gelen Türk dostlara ithaf ediyorum. İzmir'deki Konsolosluğun İtalya'ya açılan bir kapı olduğunu hatırlatmak isterim; modern, verimli ve süratle konsolosluk hizmetleri sunmayı taahhüt ettiğimiz tüm yurttaşlarımızın evidir.”

Bu etkinliğin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden İtalya’nın İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, sözlerini şöyle noktaladı: Hepinize Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Yaşasın İtalya, yaşasın Türkiye!”

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv