9 Eylül Bornova’da coşkuyla kutlanacak

  • 0
  • 644
9 Eylül Bornova’da coşkuyla kutlanacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. YıldönümüBornova Belediyesi’nin organizasyonu ile kutlanacak. 9 Eylül Şehitliği’ndekisaygı duruşuyla başlayacak etkinlikler, Belkahve’deki Atatürk Anıtı önündekitören ve akşam düzenlenecek fener alayı yürüyüşü ile devam edecek. BornovaBelediye Başkanı Olgun Atila tüm İzmir ve Bornovalılara çağrıda bulunarak,“Evlerimizi ve işyerlerimizi 9 Eylül’de Türk Bayrağı ve Atatürk posterleriyledonatalım. Kurtuluş günümüzde birliğimizi ve coşkumuzu gösterelim” dedi

 

İzmir’in özgürlüğüne yeniden kavuştuğu gün olan 9 Eylül,Bornova’da da coşkuyla kutlanacak. İlk olarak Türk süvarilerinin Bornova’danİzmir’e girdiği gün şehit olan iki askerin anısına yapılan Ege ÜniversitesiHastanesi’nin önündeki 9 Eylül Şehitliği’nde saat 09.00’da çelenk sunum töreniyapılacak. Ardından, Türk süvarilerinin İzmir’e giriş yaptığı, Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün de 9 Eylül’den bir gün önce İzmir’e baktığıBelkahve’de ise coşkulu bir tören düzenlenecek.

 

Bu tören de saat 09.30’da başlayacak. Belkahve’deki törendesaygı duruşu ve istiklal marşının ardından, ‘9 Eylül Kurtuluş Destanı’ şiiriokunacak. Konuşmaların ardından zeybek gösterisi sunulucak. Bornova BelediyesiTürk Sanat Müziği Korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılarseslendirilecek. Akşam ise coşkulu bir fener alayı yürüyüşü düzenlenecek. İşBankası Viyadük altında saat 19.30’da başlayacak fener alayı geçişi BornovaCumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.

 

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafındandüzenlenen ve geleneksel hale gelen Zafer Yürüyüşü, 9 Eylül sabahı saat09.00’da Basmane Karakolu önünden başlayacak. Binlerce İzmirlinin katılmasıbeklenen kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Akşam iseBüyükşehir Belediyesi’nin organizasyonu kapsamında saat 18.00’de GündoğduMeydanı üzerinde Türk Yıldızları gösterisi yapılacak. 20.30’da CumhuriyetMeydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar fener alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek.Saat 21.00’de ise Selda Bağcan konseri ve havai fişek gösterileri yapılacak.

 

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 9 Eylül ruhunu 92 yılsonra Bornova’da yeniden yaşatacaklarını söyleyerek, “Tüm Bornovalılarıetkinliklerimize davet ediyorum. Evlerimizi ve işyerlerimizi 9 Eylül’de TürkBayrağı ve Atatürk posterleriyle donatalım. Kurtuluş günümüzde birliğimizi vecoşkumuzu gösterelim” dedi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv