9 Yaşındaki Emir’in piyano başarısı

  • 0
  • 1.896
Yazı Boyutu:

DEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano öğretim üyesi Yrd. Doç Demet Eytemiz’in 9 yaşındaki piyano öğrencisi Emir İlgen, 6 ay gibi kısa bir sürelik eğitimin ardından katıldığı "Uluslararası PERA piyano festivalinde" 9-12 yaş kategorisinde Uluslar arası Jüri tarafından Mansiyon ödülüna layık görüldü.
Yarışmada seslendirdiği Chopin, Czerny, Bach, Clementi, İlhan Baran'ın eserleriyle jürinin beğenisini kazandı ve "Masterclass" çalışmalarında büyük övgü aldı. Jüri Başkanı tarafından Uluslararası Varna/ Bulgaristan piyano festivaline davet edildi.

Emir'in müziğe yeteneğinin 6 yaşında anlaşıldığını, profesyonel anlamda piyano eğitimine, kendisi ile başladığını söyleyen Piyanist Demet Eytemiz, " Emir yaşına göre algılama düzeyi yüksek bir öğrencimdir. 9 yaşında olmasına rağmen yaşının çok üstündeki piyano eserlerini tartışılmaz yeteneği ile kısa zamanda seslendiren Emir’in geleceğin Fazıl Say'ı olmaması için hiçbir neden yok. Emir, ayrıca kendisi de beste yapabilmektedir" dedi.
Kimya Mühendisi anne Aslı İlgen ile İşletme mezunu baba Osman İlgen'in oğlu olarak 2003 yılında İzmir'de doğan Emir İlgen,  aynı zamanda" MEB BİLSEM" üstün yetenekliler okulunda eğitim görüyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Arşiv