99 yıldır bu ülkede güneş daha parlak doğuyor

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmir Güneş Lions Kulübü üyeleri Eskizimir’ de yaşayan 7 – 12 yaş aralığındaki çocuklarla Atatürk Müzesi’nde buluştu.

  • 0
  • 292
99 yıldır bu ülkede güneş daha parlak doğuyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmir Güneş Lions Kulübü üyeleri Eskizimir’ de yaşayan 7 – 12 yaş aralığındaki çocuklarla Atatürk Müzesi’nde buluştu. 

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Güneş Lions Kulübü Eskiizmir ‘de yaşayan çocuklar için  Gündoğdu Meydan’ında yer alan Atatürk Müzesi’ne gezi düzenledi. Kulüp Başkanı Canan Can “Müzelerin önemini aşılamak, değerlerimizi anlatmak amacıyla başladığımız bu etkinliklerin ilkini ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir'e geldiğinde konakladığı ve daha sonra müzeye dönüştürülen evine yaptık. Hem eğlenceli hem de öğretici bir gezi oldu. Çocuklarımız Atamızın kullandığı eşyaları yakından görme fırsatı yakaladılar. Okulda anılarını tarih dersinde öğreniyorlardı. Burada yaşadığı anlara şahitlik ettiler ve eminim akıllarından hiç çıkmayacak. Bugün de gördük ki bu etkinliklere çok ihtiyaç var ve biz de “ Farkına Var Işık Ol” mottomuzla bu tür etkinleri sürdüreceğiz”” dedi

Lion Ferhan Avcı “99 yıldır bu ülkede güneş daha parlak doğuyor. Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un ve işgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmeye başlamasını kutladığımız bugün, çocuklarımızın geleceğinde güneşler daha parlak olsun diye üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Onlara aydınlık Türkiye’nin tohumları nasıl ekildi ve nasıl büyüdü bunu göstermeye çalışıyoruz. Hepsi ilk kez bir müze gezdiler. Değerlerimize daha sıkı sarılacaklarını ve görsel anıları unutmayacaklarına inanıyorum” dedi. 

Müze yetkililerinden Atatürk'ün Muze de yaptıklarını dinleyen çocuklar  Lionlarla keyifli zaman geçirdi. Gezi sonrası aileleri için birer  Nutuk armağan edilen çocuklar, oyuncak ve ikramlarla evlerine döndüler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız

162 bin araç, 1 milyon civarında kişi

Bayram sonrası sokağın nabzını tuttu

Arşiv