AB Bakanlığı eğitim olanakları

  • 0
  • 855
Yazı Boyutu:

Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Daire Başkanı Pınar Tanlak, İzmir Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Bakanlığı’nda kariyer ve “Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı” hakkında konferans gerçekleştirdi.
 
Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Daire Başkanı Pınar Tanlak, İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi organizasyonunda düzenlenen konferansta, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda kariyer olanakları ve Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Daire Başkanlığı koordinasyonundaki “Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı” hakkında öğrenci ve akademisyenlere yönelik bir sunum gerçekleştirdi. 
 
Avrupa Birliği Bakanlığı’nda Kariyer
Tanlak sunumunda, görev alanı Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanmasına yönelik yapılacak çalışmaların yönlendirilmesi, izlenmesi ve koordinasyonu ile üyelik sonrası çalışmaların koordinasyonunun yürütülmesi olan Avrupa Birliği Bakanlığı’nın yurtdışı boyutu çok yoğun, bürokratik yapılanması az, her çalışanının fikrine değer veren uyumlu bir ortama sahip olduğunu belirterek, Avrupa Birliği Bakanlığı’nda staj yapmanın, iş başvurularında sunduğu avantajlar ve staj konusundaki şartlardan bahsetti.
 
Tanlak, konuyla ilgili olarak, “İki haftalık staj sonunda, stajyerlere AB Bakanı Egemen Bağış tarafından imzalı bir sertifika veriliyor. Bu sertifika ile yapılan iş başvurularında mezunlar önemli bir fark yaratıyor. Öte yandan Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen burslardan yararlananlar da, Türkiye’nin, sektöründe önde gelen CEO’ları ile tanışma fırsatı buluyorlar. Bu da kariyeriniz için büyük önem taşıyor” dedi.
 
Tanlak, bu kapsamda Bakanlıkta temel olarak, “Avrupa Birliği İşleri Uzmanlığı” ve “Mütercim Tercüman” kadrolarında personelin istihdam edildiğini belirterek, konuyla ilgili şartlar hakkında açıklama yaptı.
 
Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı
Tanlak, sunumunda, “Avrupa Koleji Yüksek Lisans Burs Programı” ile ilgili de bilgi vererek, bu prestijli eğitim-öğretim kurumunda yüksek lisans çalışmalarını yürütmek üzere söz konusu olan burs programının şartlarını ve kariyer açısından faydalarını da aktardı. Programın amacının, geleceğin, “Türk avrokratlarını yetiştirmek” olduğunun altını çizerek, burs programına başvuruların, 15 Ocak 2013 tarihine kadar yapılabileceğini hatırlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv