Acil durum’ tatbikatı

Bornova Belediyesi’nin Büyük Park içinde bulunan hizmet binasında Acil Durum Tahliye ve Eğitim Tatbikatı yapıldı. Tatbikat kapsamında önce birimleri tek tek gezen yetkililer acil durum anında yapılması gerekenleri anlattı.

  • 0
  • 709
Acil durum’ tatbikatı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

    
 
Bornova Belediyesi’nin Büyük Park içinde bulunan hizmet binasında Acil Durum Tahliye ve Eğitim Tatbikatı yapıldı. Tatbikat kapsamında önce birimleri tek tek gezen yetkililer acil durum anında yapılması gerekenleri anlattı.
Sembolik olarak yaralanmaların da kurgulandığı tatbikatta, kurtarma operasyonu yapıldı.
 
Bornova Belediyesi, acil durumlarda çalışanların güvenliğinin sağlanması ve bu konudaki bilincin arttırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bütün çalışanları kapsayacak şekilde planlanan eğitimler, her hizmet binasında ayrı ayrı veriliyor. Son olarak Bornova Belediyesi Hizmet Binası’nda Acil Durum Tahliye ve Eğitim Tatbikatı gerçekleştirildi. İş Güvenliği Uzmanı ve Yangın Eğitmeni Hasan Hüseyin Uğurlu, görevli personeli bu konuda bilgilendirerek uygulamanın da gerçekleştirilmesini sağladı.
 
Gerçeğini aratmadı 
Sirenlerin çalmasıyla başlayan tatbikatta, belediye çalışanları ve belediyede bulunan vatandaşlar önce masa altlarına saklandı. Deprem ve yangın anlarının canlandırıldığı eğitimde ortaya çıkan görüntüler ise gerçeğini aratmadı. Eğitmen Uğurlu tarafından oluşturulan senaryoya bire bir uyan çalışanlar, vatandaşlarla birlikte deprem anında pozisyon alarak güvenli alanlarda sarsıntının geçmesini bekledi. Sarsıntının ardından tahliye kurallarına uyarak binayı boşaltan çalışanlar, belediye bahçesinde bulunan Acil Durum alanında toplandı. Sembolik olarak hazırlanan bir yaralanma olayında da bir kişi kurtarılarak ambulansla hastaneye taşındı. Tatbikat organizasyonunu gerçekleştiren İş Güvenliği Uzmanı Hasan Hüseyin Uğurlu belediye çalışanlarının nizami bir şekilde kurallara uyarak tahliyeyi tamamladığını söyleyerek çok faydalı bir tatbikat gerçekleştiğini belirtti.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila iş ve işçi güvenliğinin herşeyden önce geldiğini belirterek, “Eğitim bizim için çok önemli. Çalışanlarımız arasında yaptığımız anketlerde de en çok istenen konunun eğitim faaliyetleri olduğunu gördük. Eğitimlerimiz yıl boyu çeşitli şekillerde devam ediyor. İş güvenliği eğitimi de bunun bir parçası. Şimdi de acil durumlarda panik yaşanmaması ve olabilecek en az zararla atlatılması için tatbikat yapıldı. Bu tatbikatlar belediyemizin her birimlerinde gerçekleşiyor” dedi.
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

418 projeye Tübitak desteği

Prag’dan İzmir Ekonomi’ye önemli konuk

Çip üretiminde AB desteği

Arşiv