ADD’nin 25’nci yıl konserine salon yetmedi

  • 0
  • 1.562
ADD’nin 25’nci yıl konserine salon yetmedi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

19 Mayıs 1989 yılında Atatürk devrim ve ilkelerinin toplumsal sorunların çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar tarafından ülkemizde ve dünyanın hemen hemen her yerinde kurulan ‘’Atatürkçü Düşünce Derneği’’ 25’nci yılını sanatla taçlandırdı.Koltuklar haricinde yürüme basamaklarını bile dolduran, yer bulamayanların ise büyük bir üzüntü ile terkettiği geceye ses sistemlerindeki engellenemeyen sistem gürültüsü damgasını vurdu.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konseri; CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Muzaffer Tunçağ, CHP Eski millekillerinden Dr. Muharrem Toprak’ın yanısıra Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ile yüzlerce İzmirli ilgi gösterdi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan ADD İzmir şubeleri Eşgüdüm Kurulu Başkanı- Bornova Şube Başkanı Doğan Aygen, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kuruluşunun 25’nci yılını sanatın bütün dalları ile taçlandırdıklarını söyledi.

Amaç ve görev açısından devlet kurumlarının tamamlayıcısı olarak kurulan Atatürkçü Düşünce Derneği’nin bir sivil toplum örgütü olarak öne çıktığını ve yürüttüğü etkili çalışmalar ile Türk toplumunun en büyük demokratik kitle örgütü seviyesine ulaştığını vurgulayan Doğan Aygen,  ADD’nin görevleri arasında Atatürk’ü, Atatürkçülüğü ve her alandaki uygulamalarını benimseyenlerin güçlerini bu bağlamda birleştirip Atatürk’ün belirlediği erekler doğrultusunda atılımlarını yaygınlaştırıp sürdürmek, devrim karşıtlarının ulusal yaşamı geriye çekme çabalarından toplumu korumak için her alanda, her ortamda aydınlatıcı ve uyarıcı hizmetler vermelerini sağlamayı kabul ettiğini ifade etti.

İZMİR KAYNAKLARININ İZMİR’DE KALMASINI SAVUNUYORUZ
Aygen, “Sanatçı, yaratıcı olmak için özgürlük ortamına ihtiyaç duyar. Siyasi iktidarın güdümünde sanat üretilemez. Özgür sanat ve sanatçıyı savunuyor TÜSAK yasa tasarısına karşı haklı mücadelesinde sanatçılarımızı destekliyoruz. Yıllardır restore edileceği gerekçesiyle kapalı olan Atatürk Müzesi’nin eksiksiz bir şekilde bir an önce açılmasını istiyoruz. İl özel idarelerinin mallarının hazineye devredilmesine onaylamıyor, İzmir Kaynaklarının İzmir’de kalmasını savunuyoruz” diyen Doğan Aygen, “İzmir’in değerli arazilerinin özelleştirme ile satılarak imara açılmasını, nefes alınacak  alanların, tarım arazilerinin, zeytin alanlarının, tarihi yapıların kamu mallarını satma konusunda hünerli AVM sevdalısı bir anlayışa teslim etmiyoruz.  Uluslararası ilişkilerde kaba kuvveti, mezhepçiliği ve saldırıyı onaylamıyor, Mustafa Kemal’in “Yurtta Barış Dünyada Barış” ilkesini savunuyoruz” diye konuştu.

TURKISH BRASS ENSEMBLE SAHNEDE
Konserde İZDOB, İZDSO,  DEÜ ve EÜ Devlet Konservatuvarı, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile  TRT sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Orkestrası, Kenan Gökkaya’nın Genel Sanat Yönetmenliğinde, Derya Gönüldaş, İZDOB solistlerinden Aylin Odabaşı ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçısı Çetin Subaşı, Bale ve Tango sanatçıları Selin Uzun ve Altan Kılınç , ayrıca Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Halk Dansları sanatçıs Selim Özyol, zeybek gösterisiyle etkinliğe renk kattı.

LİBRETTOYU ULVİ PUĞ YAZDI
25’nci yıla özel gerçekleştirilen etkinlik için ‘’Atatürk’ü Anlamak’’ konulu, Atatürk’ün Temel Felsefesinin özünü anlatan libretto hazırlayan "Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ,  Konser akışı içerisinde;  Nazım Hikmet, Attila İlhan, Halim Yağcıoğlu, Süleyman Apaydın, Necmettin Halil Onan gibi şairlerden şiirlerle renklendirdi.

AŞIK VEYSEL’İN  ATATÜRK’E AĞITI  KONSERE ÖZEL DÜZENLENDİ
25. Yıl konseri için Arda İnellioğlu tarafından orkestraya özel olarak düzenlenen ünlü halk ozanı Aşık Veysel’in ‘ Ağlayalım Atatürk'e a Atatürk’e adlı ağıdı duygusal anlar yaşattığı konserde Genel Sanat Yönetmenliğini Kenan Gökkaya’nın üstlendiği Turkish Brass Ensemble Orkestrası,  P.I.Tschaikovsky  Neupolitan Dance, Georges Bizet Carmen Operası Uvertürü, Johann Strauss  Radetzky March, Giuseppe Verdi  La Donna e Mobile, John Terra La Espagnola, M. Rodriguez  La Cumparsita, Georges Bizet Carmen Fantasia, W. A. Mozart  Rondo Alla Turca, (Turkish March), Luther Henderson Amazing Grace,  A.Piazzola Liber Tango, A.Veysel Şatıroğlu  Atatürk’e Ağıt - Uzun  İnce Bir Yoldayım, Habudiyar, Kerimoğlu, Harmandalı gibi Zeybeklerin yanı sıra Marşlar ve Atatürk’ün sevdiği şarkılarla izleyenlerden tam not aldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv