Adım adım birinciliğe

İYTE Araştırma Üniversiteleri 2021 Yılı Performans Sıralamasında Devlet Üniversiteleri Arasında 4’üncü Sırada.

  • 0
  • 244
Adım adım birinciliğe
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İYTE Araştırma Üniversiteleri 2021 Yılı Performans Sıralamasında Devlet Üniversiteleri Arasında 4’üncü Sırada.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan Araştırma Üniversiteleri Performansları 2021 yılı sıralamasında İYTE devlet üniversiteleri arasında 4’üncü, devlet ve vakıf üniversiteleri toplam sıralamasında ise 7’nci sırada yer aldı.

“İzleme ve Değerlendirme Komisyonu” tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde yıllık olarak takip edilen üniversitelerin araştırma performansları, “Araştırma Kapasitesi”, “Araştırma Kalitesi” ve “Etkileşim ve İş birliği” başlıkları altında toplam 30 gösterge kapsamında değerlendirildi.

Türkiye’nin bilimsel gelişim sürecine katkıda bulunacak lider bilim insanları yetiştirmek ve katma değere dönüşecek bilgi üretilmesinde başrol oynayacak araştırmalar yapmak misyonlarıyla kurulan İYTE, araştırma performasında birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak devlet üniversiteleri arasında 4’üncü, devlet ve vakıf üniversiteleri toplam sıralamasında ise 7’nci sırada yer aldı.

İYTE Rektörü Prof Dr Yusuf Baran , "Enstitümüz Araştırma Üniversiteleri 2021 Yılı Performans Sıralamasında Devlet Üniversiteleri Arasında 4’üncü Sırada. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklanan Araştırma Üniversiteleri Performansları 2021 yılı sıralamasında Enstitümüz birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak devlet üniversiteleri arasında 4’üncü, devlet ve vakıf üniversiteleri toplam sıralamasında ise 7’nci sırada yer aldı.
Bu başarıya katkı sunan tüm akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gelecek uzmanlaşmada

Kent İçinde Kütüphane, Kütüphane İçinde Kent Kültürü

İletişim ve Beden Farkındalığı Serüveni

Fransa’da kariyer fırsatı

Ünlü isimler Egeli öğrencilerle buluştu

Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden

Arşiv