Adına yakışır oldu

Ev sahipliği yaptığı sergi, tiyatro ve konserle ve bünyesinde açılan kurslarla sanatı hayatın içine katan Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi, yeni sezona yeni yüzüyle başlayacak.  Giriş holü, galeri ve koridorları, merkezin adına yakışır şekilde memleket şairi Nazım Hikmet Ran’ın fotoğraf ve şiirleriyle donatılan merkeze gelenleri, Nazım şiirleri karşılayacak.

  • 0
  • 749
Adına yakışır oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde, sezonun sonlanmasıyla birlikte geniş kapsamlı bir yenileme çalışması yapıldı. Tiyatro salonu, sanat galerisi ve sergi salonu ile derslikleri baştanbaşa yenilenen merkez yeni sezona şimdiden hazırlandı. Güzelyalı Parkı’nın yanında yer alan ve Konak’ın prestij sergileri, ulusal ve uluslararası tiyatro gösterileri ve konserlere ev sahipliği yapan merkez, adına yakışır bir görünüm kazandı. Bina girişinden itibaren göze çarpan yenileme ile merkeze adını veren büyük şair Nazım Hikmet Ran daha görünür oldu.

Müze gibi kültür merkezi
Kültür merkezine gelenler, giriş kapısı ve holden itibaren her adımda Mavi Gözlü Dev’in fotoğraf ve şiirleriyle karşılanıyor. Duvarlarda yer alan tarihi fotoğraflarda Nazım Hikmet’in vatan sevgisi ve özlemi, aşkları, hem fotoğraflar hem de şiirlerle adeta bir zaman tüneli yaratıyor. Fuayenin yanı sıra katlar arasında kalan merdivenler ile koridorların duvarları da Nazım şiir ve fotoğraflarıyla kaplanan merkez, sanatseverlere Nazım Hikmet müzesindeymiş hissi yaşatıyor. Merkezde yer alan şiirler arasında büyük ustanın eşsiz eseri Kuvayi Milliye Destanı’ndan dizeler de yer alıyor.  

Nikah salonunda eşitlik vurgusu
Öte yandan giriş katında, nikah salonu girişinde yer alan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi, kızı ve Cumhuriyet kadınlarıyla çekilmiş, tarihe iz bırakan fotoğrafları da Medeni Kanun, kadının insan hakları ve eşitlik vurgusu yapıyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv