AFO'nun Anadolu Yolculuğu devam ediyor

  • 0
  • 821
Yazı Boyutu:

T.C.Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından İzmir merkezli kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası milli kültürümüzün ve kimliğimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan güzel sanatları mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okul öncesi, okul sırası ve okul sonrası her yaştaki insanımızla köylerimizde, kasabalarımızda, ilçelerimizde ve şehirlerimizde buluşturarak, güzel sanatların tanıtılması, halkımızın sanat duyarlılığının eğitilip, geliştirilmesi, beğeni düzeylerinin ve estetik duygularının yükseltilmesi amacı ile çıktığı yolculuğa devam ediyor.
AFO 1 Mayıs 2012 tarihinde Manisa Akhisar Thyateira (Tepe Mezarlığı) Harabeleri’nde
Anadolu Filarmoni Orkestrası 50 sanatçısı ile çıktığı Anadolu Yolculuğunda 1 Mayıs 2012 tarihinde Manisa İli, Akhisar İlçesi Tarihi Thyateira’da (Tepe Mezarlığı) Akhisar halkı ile buluşuyor. Saat 19.00’da gerçekleştirilecek konser halka açık ve ücretsiz olacaktır. Tarihi mekanların kamuoyuna tanıtılması amacı ile gerçekleştirilecek konseri Anadolu Filarmoni Orkestrası Şefi Cemil Günçer Yönetecektir. Konser Akhisar Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

AFO 15.000 Öğrenci ile Gençlik ve Bahar Konseri’nde
 Anadolu Filarmoni Orkestrası 2 Mayıs 2012 tarihinde Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile 15.000 Üniversite Öğrencisini gençlik ve Bahar Konserinde buluşturacak. Üniversite Öğrencilerinin güzel sanatlar ile buluşturulup, estetik ve beğeni düzeylerinin artırılması, hayal ve düşünce dünyalarının geliştirilmesi amacı ile gerçekleştirilecek Gençlik ve Bahar Konseri bütün Üniversite Öğrencilerine ve Balıkesir Halkına açık olup, ücretsiz gerçekleştirilecektir. Konser Balıkesir Üniversitesi içerisinde Açıkhava da Bahar Şenlikleri kapsamında gerçekleştirilecek konser saat 20.00’da başlayacak.
 
3 Mayıs 2012 tarihinde Balıkesir ili Edremit İlçesi Mehmetalan Köyü’nde (6 Köy Bir Konser)
Anadolu Filarmoni Orkestrası 3 Mayıs 2012 tarihinde Balıkesir İli, Edremit İlçesi, Mehmetalan Köyü Merkez Olmak üzere çevre 6 Köy Halkının katılımı ile saat 20.00’da 6 Köy Bir Konser konseptinde gerçekleştireceği konser halka açık ve ücretsiz olacak. Ayrıca Anadolu Filarmoni Orkestrası 6 köyün çocuklarının taşımalı sistem ile eğitim aldığı Zeytinler Beldesi’nde çocuklara yönelik bir de Eğitim Konseri gerçekleştirecek.
 
Anadolu Filarmoni Orkestrası gerçekleştireceği 4 etkinliğin konser programında bütün dünya müziklerine (Klasik Müzik, Barok müziği, Caz, Latin Müziği, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği) yer verecek. Konser programında Mozart’tan Vivaldi’ye, Aşık Veysel’den Dede Efendi’ye, Itri’den Yunus Emre’ye geniş bir repertuara yer verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZKİTAP – 4. 26 Ekim'de

Kent Belleği’nde “Mitoloji ve Kadın” Resim Sergisi

Ertuğrul Fırkateyni Japonya Seyrinin 134. Yılı'nda anıldı

Estetik Ebru 17 yaşında

Kavacık sergisi Kavacık'da

Joan Miró eserleri Arkas Sanat Merkezi’nde!