AFRİKA ÜLKELERİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNUN OYU İZMİR'E

  • 0
  • 997
Yazı Boyutu:

Ege ve Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) yönetim kurulu üyeleriyle federasyona bağlı derneklerden başkanlar, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyeleriyle iftar programında biraraya geldi. Hilton Oteli'nde düzenlenen iftarda ESİDEF'in hedefleriyle ilgili bilgi veren Özkara, 39 dernekten 9 bin 500 iş insanının üye olduğu federasyonun yoğun bir takviminin bulunduğunu geçen 1 yıllık dönemde 74 ülkeye 180 heyetle iş gezisi düzenlendiğini, 25 bin iş insanı ile bağlantılar kurulduğunu belirtti.

2023'de 500 milyar dolarlık ihracat hedefine gönülden inandıklarını, bunun gerçekleşmesi için ihracatçı sayısını artırmaya çalıştıklarını dile getiren Özkara, 2012-2013 döneminde 40 ülkeye dış gezi planlandığını, ayrıca 4'üncü İş Geliştirme Platformu'nu da düzenleyeceklerini ifade etti.
Özellikle Afrika ülkelerine yönelik ihracat bağlantılarında önemli mesafeler kat edildiğine dikkat çeken Özkara, bu pazarda Türk işadamlarına karşı büyük bir sempati bağının kurulduğunu, bunun gelecekte çok daha iyi sonuçlar getireceğine inandığını dile getirdi.
EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyeliği görevini de yürüten Özkara, EXPO'nun İzmir için bir sıçrama tahtası olacağını, doğru ve etkin bir lobi yapmayı hedeflediklerini söyledi.
 
Özkara, şöyle konuştu: "XPO'da gerçekten bir takım oyunu var. Adaylık için çalışan herkes uyum içinde, hedefi odaklanmış durumda. Kimsenin derdi ön plana çıkmak, kendini tanıtmak değil. Hepimizin birinci derdi, bu ülkenin EXPO'yu kazanmasıdır. Ümitsiz değiliz, ümitli olmak için çok nedenimiz var. EXPO 2015'e göre daha organize ve tecrübeli bir ekibiz. Afrika kıtasında TUSKON'un da desteğiyle etkili bir lobi çalışması yürütüyoruz. Afrika oylarında iddialıyız. Afrika'dan tulum çıkarmak iddialı olur ama iyi bir başarı elde edeceğimizi düşünüyorum. Afrika oyları için ESİDEF'in yanında yürütme ve yönlendirme kurulunda olan birçok oda başkanı ve büyüklerimiz de çalışıyor. 'Tek başına ESİDEF, Afrika oylarında etkilidir' demek hatalı olur ama çok ciddi katkımız olacaktır.''

TUSKON'un 140 ülkede partner dernekleri bulunduğunu, bu derneklerle temasa geçildiğini, ayrıca Türk okullarının da lobi çalışmalarına ciddi katkısının bulunduğuna işaret eden Özkara, adaylık çalışmalarının olumlu bir rotada ilerlediğini sözlerine ekledi.

EMD İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay ise 22 yaşındaki şubenin 107 üyeye sahip olduğunu, mesleki sorunların yanında kent ve bölge ekonomisinin gelişimine destek vermeyi amaçladıklarını belirterek ESİDEF ve federasyon üyesi iş dünyası örgütleriyle sürekli işbirliği içinde olmak istediklerini ifade etti.
Albay, EXPO 2020 için çalışan ekibi, ''İzmir'in milli takımı'' olarak gördüklerini belirterek, bu takıma kentin ekonomi gazetecileri olarak her ortamda destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.
İftar programında EMD üyesi gazeteciler ve ESİDEF üyesi iş adamlarının periyodik olarak biraraya gelmesi konusunda karar birliğine varıldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

ESHOT’a kalite tescili

İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız

ADD’ye tam destek

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Arşiv