AGROEXPO kıtaları 18. kez bir araya getiriyor

1 Şubat’ta kapılarını açacak Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dört büyük uluslararsı tarım ve hayvancılık fuarından biri olan AGROEXPO bu yıl dünyanın dört bir yanından 400’ün üzerinde katılımcıyı ağırlayacak.

  • 0
  • 4.265
AGROEXPO kıtaları 18. kez bir araya getiriyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

1-5 Şubat 2023 tarihleri arasında Orion Fuarcılık tarafından düzenlenecek Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dört büyük tarım fuarından biri olan AGROEXPO Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sektörün dünyada en çok ilgi çeken organizasyonları arasında yer alıyor. 2023 yılında 18. kez düzenlenecek olan AGROEXPO, 337 bin m2’lik Fuar İzmir’de, 110 bin m2 sergi alanı üzerine kurulacak.

KATILIM REKOR SEVİYEDE
100’ün üzerinde ülkenin temsil edileceği AGROEXPO’da bu yıl katılım rekor seviyeleri gördü. Şu ana kadar 450’nin üzerinde firmanın stand kurduğu fuarda dünya tarım sektörünün geldiği son nokta, teknolojik gelişmeler ve en modern tarım araçları yüz binlerce ziyaretçi ile paylaşılacak.

TARIM VE HAYVANCILIĞA DAİR HER ŞEY
Beş gün sürecek fuarda ; Tohum, gübre, sulama, zirai ilaçlar, bilişim, fide, fidan, sera teknolojileri, tarım makinaları, traktör, hayvancılık, yem sektörü, kanatlı sektörü, arıcılık gibi birçok ürün grubundan en yeni ürünler görücüye çıkarken, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan binlerce alıcı ile Türkiye tarımının ithalat ve ihracatına önemli bir katkı sağlanacak.

KANATLI SEKTÖRÜNE ÖZEL HOL
AGROEXPO her dönem olduğu gibi yine yenilikleri sektörün tüm paydaşlarına taşıma misyonu ile 2023 yılında kanatlı sektörü için özel bir hol ayırarak sektörü ön plana çıkaran ilk fuar olacak. Kanatlı sektörüne özel olarak ayrılacak olan ‘D Holü’, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirirken, kanatlı sektörü ile ilgilenen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelecek.

KEYİFLİ VE BİLGİLENDİRİCİ AKTİVİTELER
Türkiye’nin tüm bölgelerinden çiftçilerin, yurt dışı ve yurt içi profesyonellerin ve sektörün temsilcilerinin yer alacağı fuarda 1000 kişilik oturma kapasitesine sahip aktivite alanı bulunuyor. Bu alanda fuar boyunca yapılacak PROGEN sponsorluğunda ki “Bilen Alıyor Yarışması” ile ziyaretçiler tarım ve hayvancılık hakkında bilgisini test ederken keyifli saatler de geçirecek.
Erkunt Traktör sponsorluğunda gerçekleşecek olan “Hassas Sürüş Yarışması”nda ise kadın çiftçilerin kullanacağı en son teknolojiye sahip traktörler yeteneklerini izleyenlerin beğenisine sunacak.

TRAKTÖRLERİN PENALTI ŞOVU
Her yıl düzenlenen ve AGROEXPO’nun en çok ilgi çeken etkinliklerinden biri olan ve Başak Traktör sponsorluğunda gerçekleşecek “Traktör Penaltı Yarışması”nda devasa traktörler topları kale çizgisinden geçirmeye çalışırken izleyenlere heyecan dolu anlar yaşatacak. Bu yıl ilk kez organize edilerek Uzay Baskül sponsorluğunda hayata geçecek olan “Boğa Çekme Yarışması”nda çocuklar ve ebeveynleri kurulacak platform üzerine yerleştirilecek Boğa görsellerindeki tartıya bağlı halatları çekerek en yüksek skoru yapmaya çalışacak. Aileler bu aktiviteyle keyifli dakikalar geçirirken birbirinden güzel hediyeler kazanma şansı da yakalayacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv