Aikido seferberliği

Bostanlıspor tamamen savunma sporu olan ve insanın kendisini savunabileceği tekniklerin öğretildiği aikido için seferberlik ilan etti.

  • 0
  • 633
Aikido seferberliği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bostanlıspor tamamen savunma sporu olan ve insanın kendisini savunabileceği tekniklerin öğretildiği aikido için seferberlik ilan etti.

"Her insan kendisini kavga etmeden saldırganlara karşı savunmalı" diyerek Japon savunma felsefe sporunda atılım yapan Bostanlıspor Karşıyakalı her yaş grubuna seslenerek, "Sizleri Bostanlıspor'a aikido öğrenmeye davet ediyoruz" dedi.
Erboy, günümüzde elliyi aşkın ülkede 1,2 milyon kişinin bu spora gönül verdiğini ve severek aikido yaptığını ifade edildiğini ve aikido’nun bir "modern Japon savaş sanatı" olduğunun belirtildiğini de sözlerine ekleyerek, şöyle dedi:
“Bu spor branşının Japonya'daki diğer savaş sanatları gibi sadece kendini korumak için değil, aynı zamanda ruhsal gelişim için de bir öğreti olduğunun üzerine basa basa anlatıyorlar. Aikido adı üç kanjiden oluşmaktadır: ai-ki-dō. Bunun da bir bütün olarak anlamı yaşam gücüyle bütünleşme yolu olduğudur. Ruh ve beden arasındaki uyumu sağlıyor. amaç birisini yaralamak değil, aksine her şeyi korumak. Hedef, farkında olmak, gerekli kontrolü elinde tutmak ve saldırganı yaralamadan ya da zarar vermeden etkisiz hale getirmek.”

Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerinde haftanın iki günü akşam saatlerinde yapılan ve bu işin ustalarından olan Gürhan Gülmaya yönetimindeki çalışmalara deneme dersi için gelenlerin bir daha bırakmadığını ve sürekli geldiğini de sözlerine ekleyen Erboy, şu anda “6 yaşından 65 yaşına kadar sporcumuzun olması bu sporun her yaşta yapılabileceğini de kanıtlıyor” dedi.
Katılmak isteyenler 0 544 7351912 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv