İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfının (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimi kurumu Akademi İKSEVde caz ile ilgilenen herkese yönelik sürekli caz eğitimi verilecek. 4 Ocakta başlayacak kurslarda, başlangıç, orta ve ileri seviyede doğaçlama, caz teorisi ve düzenleme derslerinin yanı sıra elektrogitar, basgitar, caz bas, keyboard, trombon ve trompet eğitimi de verilecek.
ÖĞRETİM KADROSUNA TAZE KAN
Uzun yıllardır İzmir Avrupa Caz Festivali bünyesinde düzenlenen caz atölyelerinin gördüğü ilgiyi dikkate alan İKSEV, Akademi İKSEVde Caz Bölümünün açılmasına karar verdi. Mevcut öğretim kadrosuna, kariyerini yurt dışında yapan tanınmış trombon ve gitar sanatçısı, eğitimci Remzi Emeki de dâhil eden Akademi İKSEVde Caz sınıfları eğitime 4 Ocak 2011de başlayacak. Caz eğitimi almak isteyenlerin 20 Aralıka kadar Akademi İKSEVe başvurmaları gerekiyor. Konuyla ilgili detaylı bilgi akademiiksev@gmail.com adresinden ve (232) 482 00 90 dâhili 111 numaralı telefondan alınabilir.
KİMDİR?
Remzi Emek
Gitar, Trombon, Valve Trombon, Tenorhorn, Bassgitar, Keyboard 1953 doğumlu, 13 yaşında gitar öğrenmeye başladı. 17 yaşından beri profesyonel müzisyen olarak çalışıyor. Türkiye`de TRT Caz Orkestrasının kurucusu Süheyl Denizci Orkestrası ile çalıştı.
1979´da Avrupa´ya gitti. Isviçre, Norveç ve Almanya´da çeşitli orkestralarla çalıştı. Berlin´de Bardo Henning (besteci, piyanist) ve Olivier Peterson (saksafonist) jazz armoni ve doğaçlama dersleri aldı. Bu arada klasik armoni bilgilerini geliştirmek için uzun süre Arnold Schönberg´in Harmonielehre derslerini çalıştı.
Berklee Jazz okulunun armoni, aranjman ve kompozisyon derslerini çeşitli kaynaklardan öğrenip uygulamaya başladı. Almanya´da profesör Wolf Burbat (saksafon, jazz armoni dersleri), profesör Herbert Hellhund (jazz trompet) Martin Lillich (Bass) gibi ünlü jazz müzisyenleriyle çalıştı. Herb Runge Big Band, Kompass Big Band, Berlin Big Band, Experimenti Berlin Big Band, SuperOneEleven, Savoy Dance Orchestra,Blue Note Big Band gibi Big Band´lerle tromboncu veya gitarist olarak çalıştı. Stüdyo orkestralarında kayıtlarda çaldı. JoJo ve Rumba Rudy gibi gruplarda Rhythm and Blues tarzında müzik yaptı.
Berlin´de 7 sene boyunca Wintergarten adlı variyetede dünya ünlü variyete sanatçılarına gitarist ve tromboncu olarak Wintergarten Orchestra ile eşlik etti. 2002 Jesus Christ Super Star la avrupa turnesine çıktı. 2005 ylında Berlin´de 11 kişilik Anatolian Jazz Orchestra´sı kurdu. 2009 da « Zeytin Ağacı » adlı CD yayınlandı (www.anatolianjazzorchestra.de) Ankara´da Cazzip (jazz) ve Portobello Road (R&B, jazz) adlı grupları kurdu. Jinga (R&B) adlı grupla çalıştı.
Almanya´da özel trombon ve gitar dersleri verdi. Ankara´da Hacettepe Caz Bölümü giriş sınavları için özel hazırlık kursları (gitar ve jazz harmonisi) verdi.








