Akademik basketçiler

Spor ve eğitimde Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 14 yıl aradan sonra 13 kız öğrenciden oluşan yeni basketbol takımı kurdu. Tıptan mühendisliğe, güzel sanatlardan psikolojiye kadar birçok farklı bölümde okuyan, daha önce birbirini tanımayan ve profesyonel olarak da basketbol oynamayan İEÜ’lü gençler, takımda buluştu.

  • 0
  • 1.059
Akademik basketçiler
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Spor ve eğitimde Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 14 yıl aradan sonra 13 kız öğrenciden oluşan yeni basketbol takımı kurdu. Tıptan mühendisliğe, güzel sanatlardan psikolojiye kadar birçok farklı bölümde okuyan, daha önce birbirini tanımayan ve profesyonel olarak da basketbol oynamayan İEÜ’lü gençler, takımda buluştu.

Arkadaşları ve akademisyenleri arasında ‘İEÜ’nün perileri’ unvanını alan ve ders dışında da zamanının önemli bir bölümünü antrenmanda geçiren kızlar, çıktıkları ilk maçta Uşak Üniversitesi’ni mağlup etti. Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtlayan İEÜ’lü ekip, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2. Lig'deki hedefini şampiyonluk olarak belirledi.

MAÇ BAŞLADIĞINDA HEYECAN YAŞADIM
Takımın antrenörü Bülent Özkan, takımdaki birlik ve motivasyonun üst düzeyde olduğunu söyledi. Özkan, “Üniversitemizin erkek basketbol takımı var, oldukça da başarılı. Bu sene kız öğrencilerden de takım kurarak fark yaratmak istedik. Takımımız, oldukça disiplinli. Antrenmanlarımız, düzenli olarak sürüyor. Kasımda kurulan takımımız, daha 2 ay geçmeden ciddi derecede yol aldı. Çok iyi gidiyoruz, bundan sonra da öyle olacağına yürekten inanıyorum. İlk maçımıza pazartesi günü çıktık. Galibiyet çok önemliydi. Çok takım çalıştırdım ama ben de maçın başlamasıyla birlikte heyecanlandım, bambaşka bir hisse kapıldım. Zaten içinizde heyecan ve coşku yoksa, sporda başarılı olmanız zordur. Takımımda en çok güvendiğim de bu duygular ve başarıya olan istek, kararlılık” dedi.     

ENERJİMİZ TUTTU, HEP BERABERİZ
Basketbol takımının kaptanı, İEÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencisi Bengisu Koçak, “Üniveristemizde, basketbol takımı için seçme olacağını öğrendiğimde çok mutlu oldum. Spora ilgiliyim, basketbolu da çok seviyorum. Hiç düşünmeden başvuruda bulundum. Hep antrenmanlara başlayacağım, maça çıkacağım anı beklerdim. Bir yandan da nasıl bir takım olacağımızı düşünürdüm. Birçoğumuz birbirini daha önce hiç görmemişti ama ilk antrenmandan sonra hemen kaynaştık. Sanki uzun süredir beraber gibiyiz. Enerjimiz tuttu. Sadece antrenmanda değil, kampüste ve okul dışında da beraberiz. Sürekli iletişim halindeyiz, kısa sürede tam bir takım haline geldik. Herkes bize çok güveniyor. Bu güveni boşa çıkarmayacağız” diye konuştu.

LABORATUVARDAN ÇIKIP SALONA GİDİYORUM
Takımın oyuncularından, İEÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Zeynep Naz Ulutagay ise, “Üniversiteye ilk adım attığım, kampüsü tanıdığım gün aklıma geliyor. O zaman bana, üniversitenin kız öğrencilerden kurduğu basketbol takımında yer alacağımı söyleseler, pek ihtimal vermezdim. Çünkü ders tempomuz hafif değil. Ancak takım seçmeleri olacağını öğrendiğimde, bunun içinde yer almam gerektiğini düşündüm. Üniversite sınavına çalışırken basketbolu bırakmak zorunda kaldığımda tekrar dönemeyeceğimi düşünerek çok üzülmüştüm. Üniversitede seçme ilanlarını görünce hiç düşünmeden başvurdum. İyi ki de öyle yapmışım. Yeni dostluklar ve deneyimler edindim. Laboratuvardan çıkıp salona geldiğim çok gün oldu. Zor gibi görünebilir ama asla değil. İstedikten, sevdikten sonra hiçbir şey bana zor gelmiyor. Takım olarak çok mutluyuz ve kendimizi iyi hissediyoruz. Başarılı olmalıyız, bunun için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TAKIM OYUNCULARI
Zeynep Naz Ulutagay, Kıymet Yıldır, Gülseren Öztürk, Azra Görkem Kurt, Dilan Kara, Bengisu Koçak, Rüya Evci, Nihan İçer, Damla Köleli, Buket Dinç, Ceren Yılmaz, Ecem Köreken, Nil Gürler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv