Akaryakıt analizleri alanında akreditasyona sahip yetkin laboratuvarlardan biriyiz

Ege Üniversitesi markasının güvenirliği ve Türk Standartları Enstitüsünün belirlediği kriterler çerçevesinde uluslararası kalite standartlarında akaryakıt ürünleri analizleri yapan Ege Üniversitesi Akaryakıt- Petrol Analiz Laboratuvarı (EGE-PAL) hem kamu kurumlarına hem de özel sektöre yönelik hizmetleri ile dikkat çekiyor.

  • 0
  • 3.535
Akaryakıt analizleri alanında akreditasyona sahip yetkin laboratuvarlardan biriyiz
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü bünyesinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) desteğiyle kurulan EGE-PAL, 54 parametreden akredite olarak çalışmalarına devam ediyor. EPDK ve Cumhuriyet Savcılıkları kanalı ile gönderilen numuneler ve özel sektörden gelen müşterilerin analizlerini gerçekleştiren EGE PAL; benzin, motorin, fuel oil ve gaz yağı türlerindeki akaryakıtların analizini yapıyor.

Ege Üniversitesi Akaryakıt- Petrol Analiz Laboratuvarının hizmet alanları ile ilgili bilgiler paylaşan EGE PAL Müdürü Prof. Dr. Nur Aksuner, “Araştırma üniversitesi statüsü alan üniversitemizin akredite laboratuvarlarından birisi de Akaryakıt- Petrol Analiz Laboratuvarıdır. Benzin, motorin, fuel oil, biyodizel ve gazyağı numune türleri için yapılan tün analiz türlerinden tam akreditasyona sahiptir. Laboratuvarımız, Ege ve Akdeniz Bölgesinde yakıt analizi yapan laboratuvarlar içerisinde, akreditasyona sahip analiz sayısı en yüksek laboratuvar olarak yetkinliğini sürdürüyor” dedi.

Laboratuvardaki analizlerin gerçekleştirme sürecini anlatan Prof. Dr. Nur Aksuner, “Laboratuvarlarımıza numune geldikten sonra numune kabul birimimizden kabul ediliyor. Sonrasında kimyager arkadaşlarımız analizlerini gerçekleştiriyorlar. Önce biz yöneticiler analizler hakkında yorumlarımızı yapıyoruz. Bu yorumlar doğrultusunda raporlandırma birimimiz tarafından hazırlanmış olan raporlar, gerekli birimlere gönderiliyor” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Petrol Analiz Laboratuvarları ile aynı amaca yönelik  hizmet veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Petrol Analiz Laboratuvarları'nın kendileri ile iş birliği içinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nur Aksuner, petrol şirketlerinin kendi denetim laboratuvarları olduğunu; daha çok adli birimler,  TÜPRAŞ ve PETKİM ile  ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Prof. Dr. Nur Aksuner, Petrol Analiz Laboratuvarı'nın sektördeki görevinin, kamuya hizmet etmek ve devletin kaçak akaryakıt tüketimi ile zarara uğramasının önüne geçmek olduğunu belirtti. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Dijital arşiv” ile güvenli ve tasarruflu hizmet

Yapay zeka iş insanlarını eşleştirdi

Mikroplastik sorununa çözüm

Göz bebeği dronlar görücüye çıktı

Daha hızlı daha güvenli

Arşiv