Akay'dan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi Günü mesajı

  • 0
  • 934
Yazı Boyutu:

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi Gününün 98. yıl Dönümü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Akay mesajında şunları kaydetti:
 
“Sonuçları itibariyle Dünya tarihinin akışını ve Türk Milletinin kaderini değiştiren Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını büyük bir rahmet ve minnet ile anıyoruz.
’Türk Ulusu’nun “bitti” denildiği bir dönemde, her şeyini ortaya koyarak, vatanı ve bayrağı için nasıl var olduğunu bütün dünyaya gösterdiği eşsiz bir destandır ''Çanakkale Destanı'' Milli Şairimizin dediği gibi,''Ben ezelden beridir hür yaşadım,hür yaşarım.Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım...'' dizeleri ''Çanakkale''  destanının kanıtıdır.
 
Türk tarihinin dönüm noktalarından olan ve bağımsızlık savaşının temellerinin atıldığı Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, canlarını ortaya koyarak 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.
Millet olma bilincinin tohumlarının atıldığı ve Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması adına önemli bir mesafe kastedildiği Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.
250 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin ve bir milletin topyekun destanıdır.
Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu var oluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuştur .
Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanı, eşsiz bir zaferin yanında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir komutan ve lideri ortaya çıkarmıştır.
 
''Çanakkale geçilmez'i tüm dünya uluslarının hafızasına kazıtan Ulu Önder ve mukaddes şehitlerimiz, teknik üstünlüğü, yurt ve ulus sevdası karşısında yok olduğunu da kanıtlamışlardır.Çanakkale ruhu göstermiştir ki dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur.
 
Her karış toprağını, kutsal kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yapan ve bize emanet eden ölümsüz kahramanlar; devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir.
Bu büyük zaferin yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyoruz..

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv