Akay’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

  • 0
  • 941
Yazı Boyutu:

 AK PArti İzmir İl BaşkanıÖmer Cihat Akay,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramınedeniyle bir mesaj yayınladı.

Akay’ın mesajı şöyle:  Cumhuriyetimizinilan edilişinin 90. yıl dönümünü tam bir duygu birliği ve gururla kutlamanınheyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını, buduygu birliğini daha da derinleştirmek, milletimizin hiçbir ferdini dışarıdabırakmadan birbirimize ve Cumhuriyetimize sadakatimizi en üst düzeyde göstermekiçin çok anlamlı bir fırsat olarak görüyorum.

Tek millet, tekdevlet, tek bayrak, tek vatan
Bugün, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'en büyük eserim' dediğiCumhuriyetimizin temel değerleri etrafında her zamankinden daha güçlü birşekilde kenetlenme günüdür. Biz başından beri vurguyu sadakatle yaptığımız tekmillet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan anlayışını ve bu değerlerimizi dahagür bir sesle yüceltme zamanındayız. Türkiye Cumhuriyeti, İstiklal Savaşı’ndanbaşlayarak pek çok zorluğu yenerek hamdolsun bugünlere geldi. I. Dünya Savaşısonrasının zor şartlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları,Türk Milletinin bağımsız yaşama iradesine sahip çıktılar. Bu iradeyi büyük birkararlılıkla ve dirayetle omuzladılar. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde bileumutsuzluğa kapılmayan aziz milletimiz, inanç ve kararlılıkla sürdürdüğüKurtuluş Savaşı’nı zaferle neticelendirdi. Devraldığımız bu değerli mirası aynıyüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, ohedeflediğimiz muasır medeniyetlerin ötesine taşımakta kararlıyız.

Birlik veberaberliğimizi, bütünlüğümüzü koruyacağız
Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan muasır medeniyetlerin ötesi idealinebugün her zamankinden daha yakınız. Ne mutlu bize ki milletimiz, birlik veberaberlik içerisinde Cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümsemiş,Türkiye’yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmekiçin gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti,etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişme veekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraçeden bir ülke haline gelmiştir. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi veekonomik istikrarın payı çok büyüktür. Milletçe, bu güven ve istikrar ortamınıkoruyarak birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü koruyarak buna sahipçıkacak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasitartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Unutmamalıyız ki, Türkiye’deyaşayan her bireyin kişisel ideolojisini yönetime yansıtma imkânı bulduğuCumhuriyet, demokrasinin gerektirdiği devinimin de can suyudur. Türkiyemozaiğinin barış ve bağlılık içinde yaşamasına imkân veren Cumhuriyetimizin 90.kuruluş yıl dönümünde, tüm halkımızın mutlu bir bayram geçirmesini diliyorum.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv