Akıllı Robotik Protez

“Eylül’de gel” sloganıyla bu yıl 87. Kez kapılarını açan ve ana teması “teknoloji” olarak belirlenen İEF İzmir Enternasyonal Fuarı katılımcılarının teknoloji çıkartması göz kamaştırdı.

  • 0
  • 2.570
Akıllı Robotik Protez
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Eylül’de gel” sloganıyla bu yıl 87. Kez kapılarını açan ve ana teması “teknoloji” olarak belirlenen İEF İzmir Enternasyonal Fuarı katılımcılarının teknoloji çıkartması göz kamaştırdı.

Bilgisayar Mühendisi Semih Çelik ve ekip arkadaşı Elektronik - Yüksek Lisansı yapan Erdem Tatlı’nın Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde kurdukları Aiborne Robotik ve Yazılım Tic. A.Ş.  bünyesinde geliştirdikleri Akıllı Robotik Protez El ve Kolu’da ilgi çeken yeniliklerden biri oldu.  Akıllı Robotik Protez El ve Kolun modelliğini ise doğuştan sol kolu ve ayakları protez olan Bedensel Engelliler Yüzme Takımı sporcusu çok sayıda madalya sahibi Muhammed Ali Aydın üstlendi.

Geliştirdikleri protez ile ilgili bilgi veren Semih Çelik , akıllı robotik protez konseptlerinin yapay zeka ve görüntü işleme algoritmaları ile desteklenen yarı otonom bir robot kol protezi olduğunu söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği – Doktora programına devam eden ve Uzmanlık alanları: Robotik sistem tasarımı, robotik yazılım, makine öğrenmesi, yapay zeka olan Semih Çelik’in Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik - Yüksek Lisansı yapan ve  uzmanlık alanları Robotik sistem tasarımı, robotik yazılım, elektronik, makine öğrenmesi  olan Erdem Tatlı’nın Dünyanın en büyük robot yarışması Robogames’de (ABD) 2. lik dahil, farklı robotik projeler ile ulusal ve uluslararası 14 yarışmada derece aldıkları diğer projeleri ise şunlar: Swarm:​ (İnsansız kara aracı- 2011),  Midas(​ Beyin kontrollü robot el ve kol -2012), Cloak (Su altında görünmeyen otonom robot balık- 2013) ve Legacy ( Çevresine uyumlu yüksek kabiliyetli robot el ve bilek-2014-2015).

YORUM YAZ
Diğer Haberler

10 yılda 20 kat büyüyecek

TÜBİTAK Başkanından öğrencilere müjde

Intel ve BAU’dan iş birliği

Zirvede ‘Lucia’ sürprizi

Yapay zekâ hayatımızın ayrılmaz bir parçası olacak

Günümüzün Bilinmeyen Dünyası

Arşiv