Aklımdan geçenler Yaşar Sanat’ta

Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi, uluslararası üne sahip grafik sanatçısı- Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun "Aklımdan Geçenler" adlı sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.

  • 0
  • 780
Aklımdan geçenler Yaşar Sanat’ta
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

 Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Galerisi, uluslararası üne sahip grafik sanatçısı- Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun "Aklımdan Geçenler" adlı sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Sergi açılış kokteyline Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer’in de aralarında yer aldığı kalabalık bir sanatçı ve sanatsever katıldı.

Yeteneğe ve yeteneğin eğitimle desteklenmesi gerektiğine inanan Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun son dönemlerde ürettiği mizah ve felsefe kavramlarının yer aldığı birbirinden güzel 30 eseri sergi açılışına katılan sanatçı ve sanatseverlerin beğenisini kazandı.
1977 yılından beri karikatür ile ilgilenen, şimdiye kadar 23'ü uluslararası olmak üzere toplam 64 ödül kazanan sanatçı Ulusal ve uluslararası birçok karma serginin yanı sıra New York'da dokuz kişisel sergi açtı. New Yorker Dergisi'nin kapağında üç kez, The Forbes Dergisi'nin kapağında bir kez, The Atlantic Monthly, The New York Times gibi dergilerde karikatür ve illustrasyonları yer aldı. Aynı zamanda 1998 yılı Sedat Simavi Görsel Sanatlar Ödülü'nün sahibi olan Ekşioğlu’nun eserleri  25 Şubat 2017 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Amazonlar ve Titanlar’dan Ödül

8. Uluslararası İzmir Sanat Bienali başlıyor

“Halktan Biri” seyirciyle buluştu

Özbek akademisyenlerden Buhara Şeş Makamları

​Küçük Parmaklardan büyük performans

Barok Müzik Festivali’nde genç virtüöz ağırlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg