Alaçatı'da 'rüzgar aşka' gelecek

  • 0
  • 1.055
Alaçatı'da 'rüzgar aşka' gelecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın dört bir yanından gelen rüzgar sörfçülerininkatılacağı Alaçatı PWA Dünya Kupası, bugün başlayacak; 30 farklı ülkeden 88sporcunun yarışacağı şampiyona nefes kesecek

The Professional Windsurfers Association (PWA) World Cup'ınTürkiye ayağı; Pegasus Airlines Alaçatı PWA Dünya Kupası adıyla bugün (26Ağustos) Çeşme, Alaçatı'da başlayacak. Erkeklerde 8, kadınlarda 5 etaptanoluşan PWA Dünya Kupası'nın erkeklerde 4, kadınlarda ise 2'nci etabınınyapılacağı Alaçatı, hem hız hem de yıl sonu olması itibariyle en kritikyarışlardan biri olma özelliğini taşıyor. 30 farklı ülkeden 64'ü erkek, 24'ükadın toplam 88 sporcunun kıyasıya mücadele edeceği Alaçatı karşılaşmalarınıizlemek ve takip etmek amacıyla dünyanın dört bir yanından sörf yüzlercetutkunlarının kente gelmesi bekleniyor.

Altı gün sürecek

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Pegasus Airlines Alaçatı PWADünya Kupası 2013'e 29 ülkeden katılım olduğunu bilgisini veren Çeşme BelediyeBaşkanı Dalgıç, bu yıl gerçekleşecek şampiyonaya bir ülkenin daha eklenmesindenmemnuniyet duyduklarını kaydetti. Altı gün sürecek turnuva boyunca sporcular veyakınlarının yanı sıra sörf tutkunlarının da kenti ziyaret edeceğini vurgulayanDalgıç, sporcuların temsil ettiği ülkeler başta olmak üzere dünya basınındakicanlı yayın ve haberlerle Alaçatı ve Çeşme'nin tanıtımının yapılacağınısöyledi. Dalgıç, "Rüzgar Alaçatı'dan yana esecek; şampiyonanın kazananı,Çeşme olacak" dedi.

Bölge ekonomisine katkı

Alaçatı PWA Dünya Kupası'nın gerçekleştiği süre boyunca sörfsporu ve bölgenin tanıtımına yaptığı katkıya değinen Başkan Muhittin Dalgıç,"Organizasyon, önceki şampiyonalarda olduğu gibi Çeşme'nin dünya çapındabilinirliği artıracak; bölgenin ekonomisi ve turizmine olumlu katkı sağlayacak.Sezonun bitmesine yakın zamanda gerçekleşen bu kalitede etkinlikler, kenttekihareketliliği ve turizm potansiyelini artırıyor. Bölgenin tanıtımı, ekonomisive turizmine katkı sağlayacak faaliyetlerin bir parçası olmaya her zamanaçığız. Bölgenin potansiyelini artıracak etkinliklere destek vermeyisürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Sörf merkezi Alaçatı

Alaçatı'nın dünyanın önde gelen sörf merkezlerinden olmayolunda hızla ilerlediğini vurgulayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç,Pegasus, Türkiye Yelken Federasyonu ve PWA'ya Alaçatı'nın eşsiz sahilini böylegüzel bir organizasyonla tanıtma imkanları sundukları için teşekkür etti. PWAWindsurf Dünya Kupası dolayısıyla dünyanın dört bir yanından rüzgarsörfçülerinin yarışa katılmak ya da izleyebilmek için Alaçatı'ya geldiğinikaydeden Dalgıç, "Dünyaca ünlü windsurfçülerin Alaçatı'nın eşsiz rüzgarındakıyasıya yarışacağı şampiyona için herkesi 26-31 Ağustos tarihinde Alaçatı'yabekliyoruz" dedi.

 

Windsurf (rüzgar sörfü) nedir?

Sörf, uzun bir tahtanın yardımıyla dalgaların üzerindekıyıya doğru kayarak yapılan bir spordur. Winsurf (rüzgar sörfü) ise yön vehareket gücünü tahtaya (board) bağlı bir yelken aracılığıyla sağladığı içinsörf gibi büyük dalgaların kırıldığı kumsalların dışında dagerçekleştirilebilir. Hem sörf hem de yelkenli sporların temel öğelerinibirleştiren rüzgar sörfü, 1970'lerde bir spor dalı olarak kabul edildi. 1984Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda yarışma kapsamına alınan rüzgar sörfü,günümüzde de olimpiyat sporları içerisinde yer almaktadır. Türkiye'de, TürkiyeYelken Federasyonu'na kayıtlı bin 200 rüzgar sörfçüsü vardır.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

Arşiv