Alaçatı moda ve sanata doyacak

  • 0
  • 726
Alaçatı moda ve sanata doyacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) tarafından İzmir’de tasarım kültürünün gelişmesi ve tekstil sektöründe katma değerin artırılması için gerçekleştirilen Alaçatı MILLFEST Moda ve Sanat Festivali ilklere sahne olacak. Ünlü Modacı Atıl Kutoğlu’nun da moda söyleşileri yapacağı festivalin ikinci gününde Alaçatı Anfi Tiyatro’da ücretsiz olarak yapılacak Sunshine Band Konseri eşliğinde tasarımcılar karma defile gerçekleştirecek. Alaçatı ilk kez Millfest sayesinde konser ile birlikte defileyi hayata geçirirken moda severler de farklı bir gecede bir araya gelme imkanı bulacak.

Renkli festival
Çeşme Belediyesi’nin destekleri ile 31 Temmuz Cuma  günü saat 19:30’da Alaçatı girişindeki  tarihi değirmenlerin altında kokteyl eşliğinde yapılacak açılış töreni ile başlayacak olan Festival, 3 Ağustos tarihine kadar sürecek. Festivalin ikinci günü sabahında ise ünlü modacı Atıl Kutoğlu, genç tasarımcılarla tecrübelerini paylaşırken, Red Bull Kutuları ile tasarım etkinliği de Festivale büyük renk katacak.

Festivale Çeşme Belediyesi, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Red Bull, Avenue Otel, Pronto Tour’un büyük katkı sağladığını basın sponsorluğunu da Diva Dergisi’nin üstlendiğini vurgulayan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, festival ile Alaçatı’nın birbirinden güzel etkinliklerle renkleneceğini, birçok ilke ev sahipliği yapacağını söyledi. 


Atıl Kutoğlu söyleşi yapacak
Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 20 genç ve ünlü moda tasarımcısının festival kapsamında stand açacağını dile getiren Özden, ünlü tasarımcıların da yer alacağı etkinlikte, en güzel tasarımların halkla buluşacağını söyledi. Moda anlamında farkındalık kazanan sosyal projelerine iyi hazırlanmaya gayret ettiklerini , 4 güzel gün geçirmeyi istediklerini anlatan Özden, “4 gün boyunca tasarımcılarımız standları 18.00 ile 01.00 saatleri arasında açık kalacak. Biz bütün moda severleri Alaçatı’ya bekliyoruz. Ünlü Modacı Atıl Kutoğlu etkinlik süresince bizimle birlikte olacak. Gençlerle deneyimlerini paylaşacak.

Köşe yazarı Esin Övet bizimle olacak. Bu yıl moda bloggerları da festivalimizi takip edecek. Her biri 30 bin civarında takipçisi olan Tunahan Mert Topuz, Emre Turan, Duygun Şenyürek, Zuhal Okçu gibi isimler festivalimizi izleyecek. Standlarımızda Red Bull kutularıyla elbise tasarımı yapacağız. Cumartesi gecesi ise ücretsiz Sunshine Band eşliğinde Hakan Hekimoğlu Ajans organizasyonunda ilk kez tematik karma bir defile yapacağız. Alaçatı Amfi Tiyatro’da düzenlenecek gecede gençlerin tasarımları tanıtılacak. Bu geceye binin üzerinde konuk bekliyoruz” dedi.
 
Sualtı moda fotoğrafları sergisi
Festival kapsamında Mutlu Kurtbaş’ın su altı fotoğraflarından oluşan serginin de gezilebileceğini açıklayan Özden, “Millfest 2015 katılımcıları Festivale özel tasarladıkları ürünleri sergileyecekler. Her üründen tek üretim yapan tasarımcılar arasında swarovski taşlar ile süslenmiş ışıltılı elbiseler, büyük bedenlerin de kendine özel bulabileceği t-shirt ve elbiseler, özel tasarım deri çantalar, heykeltıraş ve yağlıboya  ressamlarının t-shirt ve kimonolara yansıması ile oluşan özel tasarımlar, kişiye özel takı ve aksesuarlar , ayakkabı ve çantalar moda severlerin beğenisine sunulacak. Festival kapsamında Redbull Can design tasarım yarışması yapılacak. Redbull ayakkabı boyaması ile canlı performans sergilenecek. Pazartesi günü de Red Bull kapanış partisi ile festivalimizi tamamlayacağız. Bu yıl da dünyanın gözde tatil merkezlerinden biri olan Alaçatı ve Çeşme modacılarla renklenecek” diye konuştu.

4 gün sürecek
Kişiye özel tasarım ürünü görmek ve tasarımcılar ile tanışmak için 31 Temmuz/3 Ağustos tarihlerinde moda severleri Alaçatı’ya beklediklerinin altını çizen Özden, standların 18.00/01.00 saatleri arasında Alaçatı girişinde gezilebileceğini kaydetti.


Festivale katılan tasarımcılar

Adı                                      Markası

Ayfer Güleç                          Keçe Atölyesi
Bahar Öztömek                     Bahar Öztömek
Barış Sönmezateş                  TUCHE
Benan Bal                            COLLECTİVE İST.
Ceren Mercanlı                      City Ceren Mercanlı
Ekin Aliyazıcıoğlu                    Taki_byekin
Evren Onur Kök                     Otro mundo
Filiz Aslı                                 filiz aslı
Filiz Kocael                            Filiz Kocael
Gönül Kavas                          AGATHREE
Gülay Horasan Tataş              go-go Power
Güneş Beğen                       astarte by Güneş Beğen
Hülya Mutlu                         yuliyamilcheva
Pelin Önal                            not.enough.color
Pınar Yılmaz                         pin.doll
Yeşim Göktuna                    Yeşim Göktuna Y’esma
Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv