Alaçatı Piyano Festivali İdil Biret ile başladı

  • 0
  • 1.165
Alaçatı Piyano Festivali İdil Biret ile başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Taş evleri, tarihkokan sokakları, birbirinden güzel mekanları ve otantik dokusuyla turizminparlayan yıldızı olan Alaçatı, bu kez sanatla adını Dünya’ya duyuruyor. ÇeşmeBelediyesi ev sahipliğinde, 4 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında ilk kezdüzenlenen Alaçatı Piyano Festivali’nin açılışında dün gece; Dünyaca ünlüsanatçımız İdil Biret sahne aldı.
 
 
İlk kez düzenlenen festivalin açılış konserinde dünyaca ünlüpiyanistimiz İdil Biret, repertuvarında Chopin’e yer verdi. Çok sayıdasanatsever Alaçatı Açık Hava’da İdil Biret’i canlı izleme şansını yakaladı.

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç; “İlk Kezgerçekleştirilen Alaçatı Piyano Festivali 4 gün sonra yeni bir dinleti ilesanatseverlerle buluşacak. Bu güzide etkinliklerimiz devam edecek. İdil Hanım’aÇeşme’nin Kültürüne ve sanatına yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkür eder, buenfes gecenin anısına bu plaketi takdim ederim” dedi.

Alaçatı;  PiyanoFestivali ile Tolga Tüzün, Burçin Büke, Wolfgang Manz, Ezgi Serim, Mizuka Kanogibi önemli isimlere ev sahipliği yapacak. Piyano Festivali’nin kapanış konseriise bir başka dünyaca ünlü piyanistimiz Gülsin Onay tarafından yapılacak.

Klasik ve caz müzik alanındaortak kültürel değerleri ön plana çıkaran, Türkiye'den ve yurtdışından seçkinsanatçıları ve nitelikli yapıtları Alaçatı'nın tarihsel dokusuyla birleştirereksanatseverlerle buluşturacak olan Festival programında şu isimler yer alacak;

Tolga Tüzün 09 Temmuz 2014, Çarşamba

Wolfgang Manz 16 Temmuz 2014, Çarşamba

Burçin Büke 23 Temmuz 2014, Çarşamba

Mizuka Kano 30 Temmuz 2014, Çarşamba

Ezgi Serim 06 Ağustos 2014, Çarşamba

Gülsin Onay 08 Ağustos 2014, Cuma /KAPANIŞ


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv